Oglas
· · Komentari: 0
zelenilo

Saveti za ČUVANJE BILJAKA tokom ZIMSKIH meseci

Tokom zmislih meseci treblo bi da smanjimo zalivanje biljaka do proleća.

1602938932_Depositphotos_240502266_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Prilikom zalivanja obratite pažnju na to da je zemlja suva jer ako nije biljka neće moći da primi višak vode.

Sklonite ih sa radijatora

Biljke ne vole promene temperature, tako da im ovo mesto neće prijati. Iz ovog razloga izbegavajte postavljanje biljaka na sims, jer će im tu biti hladno noću. Ako je moguće, biljke udaljite od radijatora.

Prirodni ambijent

Poznavanje iz kojeg ambijenta određena biljka dolazi biće vam od velike pomoći. Kod biljaka čije je prirodno stanište tropska klima, najbolje je da tacnu ispod saksije napunite vodom i peskom ili da ih češće zalivate, vodom (kako biste stvorili vlažnije stanište). Ciklame i azeleje nisu za visoke temperature dok, s druge stane, ljubičicama više temperature odgovaraju. Palme je najbolje držati u rashlađenim prostorijama.

Pročitajte još: Vreme je za ČIŠĆENJE RADIJATORA: Kako da to uradite najefikasnije

Redovno ih održavajte

Čistite prašinu s lišća vaših biljaka pomoću mekane krpe, a zatim ga i prebrišite vlažnom krpom. Vaša biljka će izgledati lepše i biće zdravija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas