· · Komentari: 0
SAVETI

Trik koji će vas oduševiti: Evo kako jednostavno i lako da očistite veš mašinu od prljavštine

Kako bi vam odeća bila sveža i čista kada se opere, potrebno je da povremeno očistite vašu mašinu za veš

1646812408_masina-za-ves.jpg
Foto: Pixabay

Iako je mnogima to jedna od zadnjih stvari na pameti, kako bi vaš veš odisao svežinom, potrebno je povremeno očistiti bubanj. Kako često ostaju tople i mokre, one na taj način skupljaju bakterije i plesni.

Pročitajte još: Da li znate kako se PRAVILNO POSTAVLJA STO? Bitan je raspored svakog elementa (VIDEO)

Kako biste izbegli neprijatnosti, potrebno je da vaš bubanj od mašine očistite sastojcima koje imate u kuhinji.

Alkoholno sirće

Prirodno sredstvo za čišćenje koje se može koristiti za čišćenje vaše veš mašine. Prema rečima stručnjaka za čišćenje, korištenje 250 ml do 500 ml sirćeta zajedno s jednom do tri kašičice sode bikarbone savršena jemešavina za uklanjanje prljavštine unutar mašine.

Umočite krpu u mešavini i krenite da perete mašinu od vrata, kako bi ponovo zasijala. Ukoliko je plesan tvrdokorna, na to mesto dodajte malo sode bikarbone. Reakcija ove mešavine će stvoriti penu i podići kalup, tako da će vam olakšati čišćenje.

Umesto omekšivača - sirće

Kako biste očistili fioku za deterdžent, potrebno je da je napunite sirćetom, koji će ukloniti sav kamenac i zaostatke deterdženta. Kada to učinite, pokrenite pranje bez odeće.

Sirće možete dodati i u mašinu, svaki put kada perete nešto. Umesto omekšivača, sipajte 50ml sirćeta i na taj način ćete dezinfikovati i omekšati vašu odeću.

BONUS VIDEO:
 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.