· · Komentari: 0
promo

Vlaga može biti štetna po ZDRAVLJE: Ovo je najefikasniji način da je se rešite

Efikasno, praktično i vrzo rešenje

1671525280_iStock-1073029454-CMYK.jpg
Foto: Promo

Kako se rešiti kondenza, vlage i buđi?

Apsorber vlage je efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama. Praktično. Bezbedno. Čisto. Izuzetno efikasno i zimi i leti. Čuva zdravlje. Bešuman, neupadljiv, ne troši nikakvu energiju. Apsorber vlage se može koristiti za: dnevne sobe, spavaće sobe, kuhinje, dečije sobe, kupatila, garderobere, vikendice, kamp prikolice, podrume, garaže, čamce, jahte... Stalnim korišćenjem apsorbera vlage preventivno se čuva zdravlje ukućana i sprečava nastanak astme i alergija.

Šta je to zapravo?

Apsorber vlage je efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama. Bešuman, neupadljiv, ne troši nikakvu energiju. Apsorber vlage je plastična kutija (dimenzija 16 x 20cm, visine 14cm) koja se postavi na bilo kom mestu u prostoriji, i ukoliko ima suvišne vlage, apsorbuje je i sakuplja u donjem, providnom delu posude.

U gornjem delu apsorbera nalazi se tableta sa higroskopnom solju (kalcijum-hlorid) koja prirodnim putem vezuje samo suvišnu vlagu iz vazduha (kada je relativna vlažnost vazduha veća od 65%).

Kako funkcioniše?

Stalnim korišćenjem apsorbera vlage preventivno se čuva zdravlje ukućana i sprečava nastanak astme i alergija. Sprečava pojavu kondenzacije, a samim tim i buđi. Isušuje vlažne podrumske zidove u nedovoljno ventilisanim prostorijama.

Sprečava pojavu plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom. Sprečava nastanak mikrospora buđi i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva. Stvara idealnu klimu za astmatičare i reumatske bolesnike.

Štiti osetljive elektronske uređaje kao što su televizori, računari, kopir aparati, foto aparati i sl. U slučaju poplave u stanu ili pucanja cevi, ubrzava proces isušivanja zidova. Neizostavno potreban uređaj za korišćenje u vikendicama i kamp-prikolicama i čamcima, naročito ukoliko se duže vremena ne koriste.

Nakon koliko dana su rezultati vidljivi i koji je rok trajanja?

U veoma vlažnim prostorijama već posle desetak dana može se primetiti efikasnost dejstva Apsorbera vlage. Višak ambijentalne vlage se vezuje za kristale soli u tableti. Smanjivanje količine vlage u prostoriji direktno utiče na sprečavanje pojave kondenza (odnosno buđi), truljenje materijala, vlaženje zidova… Ne troši nikakvu energiju (ni struju ni baterije) i ne ispušta nikakav miris niti paru. Prilikom postavljanja tablete na rešetku, istisnuti tabletu iz otvorene kesice trudeći se da tableta ne dođe u dodir sa kožom. Vazduh sa povećanom koncentracijom vlage prolazi kroz rešetkasti poklopac i hemijski se vezuje za so u tableti. Tableta se postepeno topi (rastvara) i pretvara u želatinoznu tečnost koja se sakuplja u donjoj posudi a dejstvo jedne tablete traje 1-4 meseca u zavisnosti od koncentracije vlage i temperature vazduha u prostoriji.

Kada se tableta istroši a posuda sa prikupljenom tečnošću napuni (maksimalno do jednog litra), potrebno je prosuti tečni sadržaj u kanalizaciju (ali ne u septičku jamu), isprati posudu i rešetku, osušiti ih, a zatim staviti novu dopunsku tabletu. Kada se koncentracija vodene pare u prostoriji spusti do optimalnih 50% – prestaje dejstvo apsorbera vlage, čime je sprečeno preterano isušivanje vazduha u prostoriji. Dejstvo apsorbera se ne može videti trenutno, već nakon nekoliko dana, odnosno nedelja. Pravi rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko meseci neprekidnog korišćenja.

Apsorber vlage možete postaviti na bilo kom mestu (na polici, plakaru, podu…), ali ga treba držati dalje od domašaja dece kako ne bi prevrnuli posudu i prosuli prikupljenu tečnost. Obratite pažnju da sakupljena tečnost ili tableta ne dođu u dodir sa metalom, kožom, tkaninom ili tepihom. Kada se tableta potpuno istroši, potrebno ju je zameniti novom (dopunske tablete se mogu nabaviti na istim prodajnim mestima kao i apsorber vlage).

Više informacija na https://stopkondenz.com/

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.