Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI SAVETI

Vreme je za: PROLEĆNU ČISTKU! Ovim komadima je sigurno istekao ROK TRAJANJA iako toga niste svesni

Sigurno ste pomislili da je to hrana u frižideru ili lekovi

1615416522_kauc.png
Foto: Pixabay
Oglas

Veliko prolećno raspremanje doma najčešće podrazumeva bacanje dotrajale garderobe, zamenu zimskih za letnje stvari u ormarima i vakumiranje onih nepotrebnih ili pak čišćenje doma, kupatila, frižidera i pranje zavesa i prozora. Ipak, nikada ne bismo pomislili da ova čistka pre svega mora da obuhvati i ključne komade kojima je, kada razmislite, rok trajanja istekao možda već pre nekoliko godina.

Prvi komad koji morate dohvatiti su jastuci, ukrasni ili obični...

Prema savetima domaćica, ukoliko stvarno želite da uklonite sve stvari kojima je gotovo sigurno prošao rok trajanja, zaboravite na frižider i prebacite se u ostatak kuće.

Pročitajte još: Boje koje po FENG ŠUIJU donose lošu energiju: Ove elemente odmah morate izbaciti iz kupatila

Proizvodi za čišćenje
Proizvodi koje koristite za čišćenje kuće obično imaju rok trajanja dve godine, pa bi bilo krajnje vreme da se zavučete ispod sudopere u kuhinji ili u skriveni ormar u kupatilu i napravite generalnu čistku.

Prvi komad koji morate dohvatiti su jastuci, ukrasni ili obični. Ako želite da proverite da li im je istekao rok trajanja, savijte ih. Ukoliko se odmah vrate u prvobitni oblik, mogu ostati u vašem domu jer su i dalje u roku trajanja. U suprotnom, vreme je za zamenu.

Pročitajte još: Ponovo je dom kancelarija: Sedam pravila kako da preživite rad od kuće

Ista priča može se primeniti i na dušek. Dušek najpre gubi elastičnost zbog čega spavamo loše, a osim toga i skuplja prašinu i grinje u velikim količinama. S tim u vezi, vreme je za novi dušek.  Prvi znak da mu je istekao rok trajanja je da se ne sećate kada ste ga zapravo kupili, ali znate da je prošlo barem deset godina. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas