· · Komentari: 0

Zelena boja ima veliko značenje u FENG SHUI sistemu: Najlakši način da je unesete u svoj dom

Boja je jednostavan i pristupačan način da počnete da primenjujete feng shui principe u svom domu

1675004367_shutterstock_1256231593.jpg
Foto: Shutterstock

Postoji mnogo različitih načina rada sa bojom i drevnom kineskom disciplinom, a svaka boja ima mnogo slojeva veze i značenja.

Svaki od pet elemenata sa kojima radimo u feng šuiju povezan je sa različitim bojama. Takođe, možete koristiti boju u određenom delu kuće.

Šta zelena boja predstavlja u feng shui-ju?

Jedan od energetskih sistema sa kojima radimo u feng shui-ju je pet elemenata, koji potiče iz taoizma. Sistem pet elemenata prepoznaje pet različitih vrsta energije, od kojih svaka ima različite kvalitete i karakteristike. Ovih pet vrsta energije, poznatih kao vatra, zemlja, metal, voda i drvo, takođe su predstavljene specifičnim bojama. Zelena je povezana sa elementom drveta, koji se odnosi na saosećanje, fleksibilnost, lečenje i rast. U sistemu bagua (Bagua je jedan od mnogih feng šui alata koji se mogu koristiti da pogledaju kako naši životi odgovaraju našim domovima), zelena boja je boja oblast koja je povezana sa porodicom, piše The Spruce.

Kako koristiti zelenu boju?

Zelena može da bude posebno korisna ako su vaše namere da privučete više fleksibilnosti i saosećanja, poboljšate porodični sklad, započnete nešto novo ili inspirišete nove ideje i kreativnost. Postoji mnogo načina na koje možete uneti zelenu boju u svoj dom pomoću nameštaja, umetničkih dela, tekstila i drugih ukrasnih predmeta.

Da biste pozvali više isceljujuće i umirujuće energije, potražite meku plavo-zelenu. Ako se osećate zaglavljeni i potreban vam je energetski podsticaj, probajte tamnu šumsku zelenu boju. Da biste podstakli kreativnost, dodajte svetliju zelenu sa žutim nijansama.

Biljke

Kućne biljke su odličan način da unesete zelenu boju u svoj dom, a da ništa ne farbate. Oni otelotvoruju element drveta. Biljke zahtevaju brigu i pažnju i tako mogu da nas nauče o dobroti, saosećanju i brizi o drugim živim bićima. Uopšteno govoreći, najbolje je izabrati biljku koja ima mekane, zaobljene listove.

Nosite zeleno

Feng shui nije samo za vašu kuću! Postoje načini da ga primenite i van životnog prostora. Obucite zeleno. Kada se osećate malo nenadahnuto ili nemate energije, pokušajte da ponesete zeleno, poput košulje, šala ili čak nakita sa zelenim kamenjem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.