Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СВАЂЕ

ЕВО ИСТИНЕ: Да ли је жена ПОСВАЂАЛА двојицу БРАЋЕ?

У нашем народу постоји веровање да сукобе у породици и широј родбинској заједници провоцирају жене, а да су мушкарци жртве.

1596462425_Depositphotos_308904306_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Када су два брата у свађи или ретко контактирају један с другим, често су као главни "кривци" означене њихове жене, које су, с друге стране, у блиским односима са својом родбином. Психолог Станислава Попов истиче да је реч о стереотипу који има све мање упориште у реалности.

Прочитајте још: Дански начин васпитања је ИДЕАЛАН У СВЕТУ, а метод за који смо убеђени да је ИСПРАВАН, они сматрају ЗБУЊУЈУЋИМ

- Прво, постоји мношто супротних примера, па је исправније закључити да сукобе могу провоцирати оба пола, а друго, ко год да је у свађи и завади са блиским сродницима, направио је избор, што носи и одређену одговорност - истиче Попов.

Блискост се гради годинама, то није лако.

Некад сукоб међу родбином не постоји, али су односи хладни и не тако срдачни. Блискост се гради годинама. За то је потребна повољна породична атмосфера, али и слична интересовања и вредности међу члановима.

- Родбинска веза не доноси нужно блискост, па самим тим ни срдачност, јер рођаке не можемо да бирамо, а када бисмо имали ту могућност, многи не били у нашем блиском окружењу - иситче Попов.

Неке односе не вреди поправљати...

Зато инсистирање на дружењу са родбином многим паровима и поједницима представља оптерећење и имају природан отпор према томе. Културни, љубазни односи са јасно постављеним границама представљају здрав стандард, а блискост се добровољно гради и не може се наметати. Срдачност у комуникацији, опет, представља личну особину.

Прочитајте још: Не стварајте НЕСПОСОБНУ ДЕЦУ! До 12. године треба да науче да ЧИСТЕ и КУВАЈУ!

Да би се превазишли разорени односи потребна је аутентична, искрена мотивисаност свих који у сукобу учествују. Такође, веома је битан и капацитет за компромис. Превазилазе се међународни сукоби, па зашто теоријски не би могли и породични проблеми.

- Уосталом, ма колико сурово звучало, неки породични сукоби који су резултирали прекидом односа и не треба да се поправљају - закључује Попов.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas