Oglas
· · Komentari: 0
BEBE

Golišave nogice bebine su zdravlje: 4 razloga zašto treba deca da hodaju bosa

Bebe koje trče bose bolje osećaju prostor i razvijaju motoriku.

1620378206_bebaDepozit.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Iako se roditelji brinu da će se bebe prehladiti ako su bez čarapica, stručnjaci kažu da je dobro da povremeno budu bose.

Pročitajte još: Psiholog Mijalković upozorava da je ŠKOLOVANJE postalo površno, ali je NAJUGROŽENIJA jedna generacija

Naravno, to ne znači da bi im trebalo skidati čarape kada je hladno, niti ih puštati da “tabanaju” po ledenim pločicama ili po vlažnom travnjaku. Ali ako je toplo i podloga je suva, ponekad bi trebalo da se raskomote, a evo i zašto:

  • Kada hodaju bose, jačaju stopala i donji deo nogu.
  • Bosonoge bebe će manje padati dok uče da hodaju, imaće bolju koordinaciju pokreta i ravnotežu.
  • Bolje će osetiti prostor u kojem se nalaze.
  • Kada hodaju ili trčkaraju bose, više podstiču motorni razvoj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas