Oglas
· · Komentari: 0
promo

Ideje za moderno opremanje sobe za bebu

Opremanje sobe za novorođenče je izazovan posao koji mora da pomiri nekoliko različitih stvari pa da prostor bude i estetski lep i funkcionalan za gajenje bebe.

1682597791_shutterstock_433461124.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoje univerzalni saveti koji mogu da kreiraju bajkoviti kutak uz pomoć samog izbora nameštaja i dekoracije kao što su zavese i tepisi.

Koji elementi su neophodni u sobi bebe? Kako da iskoristite prostor na najbolji mogući način? Šta je sve potrebno da soba sadrži?

Kako odabrati najbolji krevetac za bebe?

Najbolji krevetac za bebe je onaj krevetić koji obezbeđuje pravilnu potporu detetu i prati ga tokom rasta i razvoja.

Savremeni modeli imaju višestepeno podešavanje visine dušeka. I on je udoban i kvalitetan za pravu potporu detetovim leđima. Traženi su i modeli koji imaju mogućnost spuštanja jedne stranice kreveta, fijoku, ali i deo za presvlačenje uz njega.

Premerite raspoložive površine i odaberite najbolji krevetac za bebe koji ima odgovarajuće funkcije jer će one dobro doći i za novorođenče i za stariju bebu.

Kakav nameštaj treba da poseduje dečija soba?

Opremanje dečije sobe ne može da bude kompletno bez adekvatnog nameštaja za dečiju sobu. Ako uz krevetac nemate pult za presvlačenje, onda je njegova kupovina odlična ideja.

U dečijoj sobi su potrebne police za odlaganje, ali i sto koji je postavljen tako da roditeljima sve sitnice budu na dohvat ruke. Ne treba preterivati sa elementima jer će se kasnije nameštaj u dečijoj sobi menjati, ubaciti dečiji krevetić i prostraniji orman.

Tepisi – neophodan deo svake dečije sobe

Ukupno uređenje nije kompletno sve dok se ne postave podne prostirke. One oplemenjuju prostor, doprinose estetici, ali imaju i realnu korist.

Tepisi su i izolator protiv hladnih podova pa bilo da je soba novorođenčeta ili veće bebe, dobro je da soba bude zaštićena sa jednim većim ili više malih prostirki.

Trebalo bi tražiti modele koji su antialergijski i da se lako održavaju pa će ceo prostor biti zdraviji. Uz to, posebnu pažnju posvetite njihovoj stabilnosti, da li se klizaju, podvrću i pomeraju jer to može biti opasno za umorne roditelje sa bebom u rukama.

Tek kada pronađete odgovarajuću vrstu sledi odabiru boja i šara. Pronaći ćete bezbroj mogućnosti – fudbalski teren i auto staze za dečake, raznobojnu livadu i omiljene dečije junake za devojčice…. Svaka dečija soba će izgledati bolje kada se unesu tepisi i biće lep detalj u njoj.

Zavese i tapete

Jedan od novijih načina za uređenje dečijeg prostora se krije u rolo zavesama i savremenim tapetama.

Oba modela doprinose manjem prljanju prostora, osiguravaju lepši izgled i mogu da traju godinama i decenijama bez ikakvih znakova oštećenja. Zbog toga se soba mališana ne može zamisliti bez foto tapete i nove zavese sa sistemom.

Razmislite i o ovakvom načinu uređenja kao efektnom vidu uređenja.

Uređenje dečije sobe treba da bude tako da olakša roditeljima gajenje deteta. Vrlo brzo će i mališan primetiti boje, šare, slike pa će i sam istraživati vaš pažljivo dekorisan prostor. On će brzo biti ispunjen igračkama, zvečkama, autićima i lutkama što i jeste i najlepši ukras svake sobe za decu.


 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas