Oglas
· · Komentari: 0
promo

Kako izvesti efektne promene u enterijeru?

Svako uređenje prostora podrazumeva promenu njegovog izgleda, ali i poboljšanje funkcionalnosti i kvaliteta življenja

1679991913_shutterstock_1562403751.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bilo da se renovira stan ili kuća, dnevna soba ili spavaća…svaki prostor bi trebalo da uključi promene na stolariji, podovima i zidovima. Reč je o većim promenama, ali one donose najbolji rezultat i neophodan su deo svakog renoviranja.

Kako izvesti ove promene, šta treba znati pri odlučivanju i koje opcije su najbolje?

Ne morate angažovati arhitekte ili dizajnere da bi živeli u prijatnijem prostoru. Uštedite birajući efektne i kvalitetne načine dekoracije koji će dugo vremena izgledati odlično i bez ulaganja.

Promene započnite sa stolarijom – nova sobna vrata i prozori za lepši dom

Sobna vrata i prozori su važan deo svakog prostora pa bi ih trebalo promeniti ili barem uložiti u farbanje i tako promeniti izgled enterijera.

Bela sobna vrata su svakako in, ali bi trebalo da se uklope sa bojom prozora pa je važno uskladiti nijanse i teksturu.

Prilikom renoviranja je važno uraditi proveru okova, da li sobna vrata funkcionišu, da li je potrebno promeniti unutrašnjost brave ili šarke.

Ako su vrata takva da im se neće menjati boja ili model, može se promeniti spoljašnost brave pa staviti novi model koji će doneti veliku promenu.

Parket – najbolja podna obloga koja je uvek moderna

Ne postoji atraktivnija podna obloga od drvene jer prirodni materijali unose toplinu u prostor.

Parket može biti od različitog drveta, različito sečen i sklapan pa se sasvim sigurno dobija fenomenalan izgled svaki put i realizuje svaka ideja. Važno je da se u čitavom prostoru postavi ista podna obloga, pa ako je to parket, onda je važno da bude u svakoj prostoriji.

Ipak, parket se mora i održavati pa bi ga tokom renoviranja trebalo hoblovati i lakirati da bi se dobio fenomenalan izgled, da bi se lako održavao i izgledao besprekorno.

Kada se postave lepi podovi, uštedeće se i na nabavci podnih prostirki koje su minimalne i imaju malu dekorativnu ulogu. Parket donosi raznolikost i šare pa je lep sam po sebi i krasi prostoriju.

Tapete za zid – idealna dekoracija za svaki zid

Bilo da se menja enterijer u kancelariji, spavaćim sobama, dnevnim sobama… tapete za zid su najbolji način da se slobodan prostor dekoriše i poboljša, bez nereda i prljanja.

Savremeni modeli su antibakterijski, lako se lepe i još lakše skidaju pa svaki prostor postaje besprekorniji kada se zid oblepi tapetama. One ne blede i mogu se čistiti čak i abrazivnim sredstvima što znači da će duže vremena biti besprekorne i duže ukrašavati vaše zidove.

Kupci vole i što se dezeni razlikuju pa su tu dečije tapete za zid, boje, oblici i šare… za svakog će se pronaći nešto. Tapete za zid mogu olakšati održavanje doma, obezbediti zdraviji prostor, ali i lepši izgled enterijera što je verovatno ne moguće postići sa klasičnim bojenjem zidova.

Isplanirajte uređenje prostora i pronađite najbolje opcije koje će duže vremena trajati, a prostoru doneti luksuzan izgled uz manje napora. Nekoliko krupnih promena će desetinama godina izgledati odlično pa se isplati ceo proces renoviranja uraditi baš kako je potrebno. Uživaćete u efektima urađenog posla.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas