Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
деца

Када детету више није потребно СПАВАЊЕ У ТОКУ ДАНА? Ови знакови то показују

Поподневно спавање изузетно је важно за развој детета, али количина сна зависи од старости деце

1650790697_cute-baby-2220375_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Када деца напуне три или четири године, више немају потребу за дневним одмором.

Већина деце престане са поподневним дремкама између 3 и 5 година, а најважније је ослушкивати његове потребе и у складу са ритмом детета да се организују дневне активности.

Знакови да детету више не треба дневни сан

Борба око спавања

- Када ваше дете више нема потребе за дневним спавањем, постаје му тешко да заспи у уобичајено време - каже Елизабет Супер, педијатар.

Прочитајте још: Да ли је безбедно куповати ПОЛОВНУ ОПРЕМУ за бебе? Ево шта можете купити половно, а шта НИКАКО не би требало!

Вашем детету ће требати више времена да заспи, одлазиће у кревет касније и будиће се рано ујутру.

Одупирање спавању

Уместо нормалне рутине коју је дете имало до сада, почиње да пружа отпор. Можда ће излазити из кревета и стално негодовати због спавања.

Добро расположење

Када дете престане да спава преко дана, може издржати у добром расположењу цео дан. Наравно, имаће успоне и падове, али већину времена ће имати добру вољу и довољно енергије.

Лагана јутра

И без поподневног одмора, дете ће добро спавати целу ноћ и обично ће се ујутру будити расположено.

Прочитајте још: Име које дате вашем детету, откриће другима оно што можда и не желите да знају!

Период прилагођавања

- Постојаће транзицијски период од неколико месеци, можда чак и пола године, када ће вашем детету повремено требати дневно спавање, али ће у већини дана моћи без њега. Пустите га да спава ако има потребу - кажу стручњаци и додају:

- Међутим, ако је ваше дете старије од шест година и сваки дан спава, можда је то знак да има недостатак сна или поремећај спавања, и у том случају треба се обратити педијатру.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas