· · Komentari: 0
briga

Kako da zaštitite bebu od hladnoće tokom zimskih šetnji: Važno je da znate!

Izlazak napolje je svakako jedna od nedoumica roditelja, naročito tokom hladnih zimskih meseci.

1608379849_Depositphotos_33791493_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ne zaboravite - važno je bebu izvoditi napolje na svež vazduh. To bebi pomaže da se navikne na vremenske cikluse, a u isto vreme joj pomaže i da se umiri.

Ipak, imajte na umu jedno - ako je temperatura zaista mnogo niska, izbegnite tog dana šetnju sa bebom. Novorođenče još uvek nema sposobnost samoregulacije temperature. Izvodite bebu na kratko, a igru na snegu sačuvajte za narednu godinu.

Pročitajte još: Internet, kako to nestvarno zvuči! Ko ima više kompjutera - siromašni ili bogati?

Budite obazrivi sa prekrivanjem kolica
Možda mislite da će ćebe preko kolica zagrejati bebu i učiniti joj dobro. Ipak, to može napraviti problem da beba nema dovoljno vazduha da diše. Budite obazrivi i sa plastičnim prekrivačima, takođe.

A kako da beba ostane zdrava i sigurna tokom zime? Izdvajamo važne savete!

Slojevite oblačenje

Ako i vama prija jakna preko odeće, zar mislite da vašoj bebici neće? Slojevito oblačenje vam daje priliku da se lakše prilagođavate bebinim potrebama. Prvo obucite bodi dužih rukava, potom pantalonice i bluzicu, a nakon toga slede jakna, kapa, rukavice i sve što mislite da će ugrejati bebu.

Ako se beba trese, ili su joj ruke, stopala, lice hladni i crveni, odmah je unesite unutra.

Ne zaboravite 'propratnu opremu'

Kapa, rukavice, šal i topla obuća su obavezni! Uvek proveravajte da li je bebi neudobno i da li joj nešto od toga smeta.

Održavajte normalnu temperaturu dok ste unutra
Svi se brinemo da bebi ne bude hladno u kući, ali i pretopla prostorija može biti problem. Previše toplote isušiće vazduh, što će loše uticati na bebinu kožu. I kada spava budite obazrivi.

Pročitajte još: Mlada mama otkriva zašto morate JEDNOM NEDELJNO da perete dečije plišane igračke!

Sprečite isušivanje bebine kože

Hladne temperature, manjak vlažnosti i recirkulacija vazduha mogu dovesti do sušenja bebine kože. Prečesto kupanje, naročito zimi, može dovesti do isušivanja.

Kada kupate bebu nemojte koristiti vrelu vodu već toplu i nemojte je predugo držati u sapunici. Koristite kremu koja će hidrirati kožu nakon kupanja. Ukoliko primetite crvenilo ili iritacije na koži, obratite se lekaru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.