Oglas
· · Komentari: 0

Najpopularnija IMENA za decu u poslednjih 10 godina: Pogledajte kako su roditelji u Srbiji najčešće nazivali svoje mališane

Evo šta pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku

1710068137_Foto-Shutterstock-deca.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Najpopularnije žensko ime u Srbiji u periodu od 2011-2022 godine dato novorođenim bebama bilo je Dunja, dok su dečaci rođeni u istom periodu najčešće dobijali ime Luka pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku objavljeni u publikaciji "Najčešća imena i prezimena".

Kada su u pitanju dečaci, popularna su bila i imena Lazar (2. mesto), Stefan (3. mesto), Nikola (4. mesto) i Aleksa (5. mesto).

Roditelji devojčica odlučivali su se najčešće još i za imena Sofija (2. mesto), Milica (3. mesto), Sara (4. mesto) i Nikolina (5. mesto).

Na teritoriji Beograda najpopularnija žeska imena bila su Sofija (1. mesto), Dunja (2. mesto), Lena (3. mesto), Sara (4. mesto) i Milica (5. mesto), dok su dečaci najčeđće dobijali imena Luka (1. mesto), Lazar (2. mesto), Stefan (3. mesto), Vuk (4. mesto) i Filip (5. mesto).

Na teritoriji Novog Sada roditelji su najčešće devojčicama davali imena Sofija (1. mesto), Milica (2. mesto), Dunja (3. mesto), Sara (4. mesto) i Teodora (5. mesto), dok su se kada su dečaci u pitanju najčešće opredeljivali za imena Luka (1. mesto), Stefan (2. mesto), Lazar (3. mesto), Nikola (4. mesto) i Vuk (5. mesto).

Na teritoriji Niša najpopularnija žeska imena bila su Sofija (1. mesto), Dunja (2. mesto), Lena (3. mesto), Mila (4. mesto) i Nikolina (5. mesto), dok su dečaci najčešće dobijali imena Luka (1. mesto), Vasilije (2. mesto), Lazar (3. mesto), Vuk (4. mesto) i Mijajlo (5. mesto).

Takođe, publikacija pokazuje da su Dragan Jovanović i Jelena Jovanović najčešća kombinacija imena i prezimena u Srbiji.

(Informer)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas