· · Komentari: 0

Staro SRPSKO IME koje je jedno od najpopularniji u Španiji: Roditelji iz ove države se često opredeljuju za njega

Evo o kom srpskom imenu je reč

1682080828_imena-zenska.jpg
Foto: Shutterstock

Stara srpska imena skoro da su zaboravljena kod nas, pa roditelji sa ovih prostora sve više svojoj deci daju internacionalna imena. To rade sa obrazloženjem kako bi se njihva deca lakše uklopila u nekoj stranoj zemlji, ako sreću žele da potraže "preko grane".

Za to vreme, naša imena postaju popularna u Španiji. Tako je španski portal Terra objavio listu najpopularnijih imena u ovoj državi, a među njima je i žensko ime VEDRANA.

Vedrana je srpskohrvatsko žensko ime, izvedeno od prideva "vedra". Zbog porekla ovog imena smatra se da su osobe koje ga nose "vedre" i "pozitivne". Međutim, ovo nije prvi put da Španci objavljuju listu imena na kojoj su se nalaze i ona popularna na našim prostorima, piše Ona.

Časopis "¡Hola!" je prošle godine roditeljima predložio da deci daju slovenska imena, a ovo su neka od njih:

Goran
Milivoje
Milovan
Mirko
Zlatan
Boris
Danica
Darinka
Mileva
Milka
Miroslava
Svetlana
Vera
Zora

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.