Oglas
· · Komentari: 0
VODENI VRT

Cveće se POLOMILO? Odlično! Napravite VODENU baštu (FOTO)

Pretvorite tragediju u atrakciju i od polomljene biljke napravite dekorativni kutak u stanu.

1597404268_GreenplantsGlavna.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Green plants
Oglas

Kada se biljka polomi, oreže ili preraste saksiju ne treba je bacati već pokušati nešto novo - vodenu baštu.

Pročitajte još: Leto pita: Gde su PETUNIJE? Još nije kasno da napravite svoj MALI RAJ

Foto: Youtube/ screenshot Green plants

 

Vodena bašta se pravi jednostavno, ali potrebno je nabaviti nekoliko stvari. Za početak to rečni šljunak, sa što sitnijim kamenčićima lepih boja, a onda i staklene čaše i biljke.

Neka svaka čaša bude ista ili sve različite.

Šljunak se dobro opere vodom i ocedi. Zatim se šljunak sipa na dno svake čaše. Potrudite se da sve čaše budu iste ili da potpuno različite, jer će tako efekat biti lepši.

Foto: Youtube/ screenshot Green plants
Za bambus koristite veće, jednobojne kamenčiće.

Odaberu se biljke sa korenom čija veličina odgovara čašama i pažljivo ubace. Jednom rukom se pridržava biljka, a drugom se šljunak sipa preko korena. Birajte različite biljke ili neka sve budu iste.

Koristite puzavice, filadendron, sve sobne biljke mogu da dođu u obzir. Za bambus možete koristite veće belo kamenje.

Pročitajte još: ROZE kaktus, TIRKIZNA sablja i NARANDžASTA čuvarkuća: Da li volite da STRESIRATE cveće?

Biljke, na kraju, zalijte vodom koja je odstojala. Biljke mogu mesecima da rastu i lepo napreduju u čašama vode koje povremeno treba prati zbog kamenca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas