· · Komentari: 0
sobno cveće

Mojsijeva torbica u cvetu krije poklon za vas: Lako se održava i uspeva svima! (FOTO/VIDEO)

Biljka koja vam neće zadavati muke oko održavanja, a uživaćete u živopisnoj boji listova.

1625729974_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ It’s me Rebecca B

Ukoliko tražite ideju za narednu biljku kojom ćete uveseliti dom ili prijatelja, "mojsijeva torbica" će biti odličan izbor.

Latinskog naziva Tradescantia spathacea, potiče iz Meksika, a tokom godina je postala jedna od najpopularnijih sobnih biljki i to ne bez razloga.

Pročitajte još: Sobno cveće PINK boje: Šest biljaka koje plene živopisnim šarama! (FOTO/VIDEO)

Nega mojsijeve torbice

Jednostavna je za održavanje i uspeva svima. Voli sunčana mesta.

Treba je zalivati umereno i redovno, dovoljno da je zemlja blago vlažna ali ne potpuno natopljena. Prija joj veća vlažnost vazduha tako da je treba povremeno orošavati.

Brzo napreduje i cveta već u prvoj godini. Cvetovi su bele boje i nalaze se u tzv. torbicama. Kad precveta u torbicama ostavljaju seme od kojeg mogu da se dobiju mlade biljke koje možete da presadite u posebne saksije.

Zbog svoje zanimljive kombinacije zelene i ljubičaste boje listova, mojsijeva torbica je posebno cenjena biljka. Da bi listovi bili karakterističnih, jarkih boja biljka mora biti postavljeno na mesto gde ima obilje prirodne svetlosti ali da je zaštićena od direktnog sunca. Može da podnese i polusenovite pozicije ali u tom slučaju listovi će biti bleđe boje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.