· · Komentari: 0
ZDRAVO UREĐENJE

Nedostaje vam SVEŽINA u kancelariji? Dve idealne biljke za OSVEŽEN VAZDUH na poslu

Ukrasne biljke u kancelarije unose poseban duh i svežinu, stvaraju zdraviju radnu atmosferu, ali moraju biti i posebo izdržljive kako bi preživele

1601244660_Depositphotos_313778920_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Kancelarijske biljke moraju biti otpornije na spoljne uslove od sobnih biljaka, jer su izložene neprestanom grejanju ili hlađenju, često ne dolaze u dodir sa svežim vazduhom i nazale se u neposrednoj blizini uređaja koji zrače toplotom, poput računara i štampača.

Pročitajte još: Ne ide vam na poslu? Okružite se biljkama koje DONOSE NOVAC

Biljke bi trebalo da budu obavezna oprema radnog mesta jer razgrađuju štetne čestice i proizvode kiseonik. Pored toga, zelenilo je dobro za oči, smanjuje nivo buke i stresa, dekorativno je za enterijer i doprinosi stvaranju prijatne radne atmosfere. Donosimo vam dve biljke koje vazduh u kancelariji čine svežijim.

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Kanarska palma

Ovo je dekorativna biljka sa dugačkim listovima i jestivim plodovima. Preferira vlažna mesta, ali joj ne smeta ni suv vazduh.

Pročitajte još: EPSKO HIPI putovanje: Da li bi krenuli AUTOBUSOM na PUT od 70 dana?

Brže raste ukoliko stoji na svetlom, toplom mestu. Potrebe za vodom zavise od lokacije, u hladu treba manje vode nego na suncu. Ukoliko se nalazi na mestu gde temperatura ne prelazi desetak stepeni potrebno je zalivati je umereno.

Fikus

Pročitajte još: Plata je i do 2000 EVRA MESEČNO, a u Srbiji nema ko da radi: Ovo je jedno od najtraženijih zanimanja

Gumijevac  ili fikus može izrasti do visine od pet metara. Potrebno ga je samo redovno podrezivati kako ne bi rastao samo u dužinu nego i u širinu.

Treba mu vrlo malo vode i vrlo je otporan. Voli svetlo i sobnu temperaturu, pa je potrebno izbegavati blizinu radijatora. Ima lepe i blistave jajolike listove koje bi povremeno trebalo očistiti od prašine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.