Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВО УРЕЂЕЊЕ

Недостаје вам СВЕЖИНА у канцеларији? Две идеалне биљке за ОСВЕЖЕН ВАЗДУХ на послу

Украсне биљке у канцеларије уносе посебан дух и свежину, стварају здравију радну атмосферу, али морају бити и посебо издржљиве како би преживеле

1601244660_Depositphotos_313778920_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Канцеларијске биљке морају бити отпорније на спољне услове од собних биљака, јер су изложене непрестаном грејању или хлађењу, често не долазе у додир са свежим ваздухом и назале се у непосредној близини уређаја који зраче топлотом, попут рачунара и штампача.

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

Биљке би требало да буду обавезна опрема радног места јер разграђују штетне честице и производе кисеоник. Поред тога, зеленило је добро за очи, смањује ниво буке и стреса, декоративно је за ентеријер и доприноси стварању пријатне радне атмосфере. Доносимо вам две биљке које ваздух у канцеларији чине свежијим.

Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Канарска палма

Ово је декоративна биљка са дугачким листовима и јестивим плодовима. Преферира влажна места, али јој не смета ни сув ваздух.

Прочитајте још: ЕПСКО ХИПИ путовање: Да ли би кренули АУТОБУСОМ на ПУТ од 70 дана?

Брже расте уколико стоји на светлом, топлом месту. Потребе за водом зависе од локације, у хладу треба мање воде него на сунцу. Уколико се налази на месту где температура не прелази десетак степени потребно је заливати је умерено.

Фикус

Прочитајте још: Плата је и до 2000 ЕВРА МЕСЕЧНО, а у Србији нема ко да ради: Ово је једно од најтраженијих занимања

Гумијевац  или фикус може израсти до висине од пет метара. Потребно га је само редовно подрезивати како не би растао само у дужину него и у ширину.

Треба му врло мало воде и врло је отпоран. Воли светло и собну температуру, па је потребно избегавати близину радијатора. Има лепе и блиставе јајолике листове које би повремено требало очистити од прашине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas