· · Komentari: 0
SEDUM

Može da se dogodi da UGINE: OVU stvar ne smete NIKADA uraditi sukulentu!

Za sedume se kaže da su savršene biljke za početnike, jer su najmanje zahtevni.

Depositphotos_70421783_xl-2015.jpg
Foto: Piksabej

Postoji 500 vrsta lisnatih sukulenata i svakog dana niču novi hibridi. Originalni naziv je "sedere", jer list, kada se otkine, leči.

Odličan za kombinovanje

Pročitajte još: Kaktusari urade ovu stvar pa danima čekaju i GRIZU NOKTE

Sedumima odgovaraju, praktično, svi uslovi. Treba ih smestiti na sunčanom mestu, ali će podjednako dobro napredovati i u senci. Pošto imaju mesnate listove odlično podnose sušne periode i uvek je bolje odustati od zalivanja nego preterati sa vodom. Jer, ako ova biljka "umre" to će se dogoditi samo ako joj istruli koren.

Sedumu smeta samo previže vlage.

Odgovara mu svaka vrsta zemljišta, pa i najskromnija. Često se mogu videti u šupljinava drveća, procepu stena ili između kamenja. U tome i jeste njihova lepota i prednsot koju treba obilato koristiti.

Pročitajte još: Neprestana borba! Čuvajte se, stiže KOROV, ali, evo SPASA!

Razmnožava se jednostavno - dovoljno je otkinuti list da se zabode u zemlju i ožiliće se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Choose what makes your heart bloom. 💚 #Cjsucculents

A post shared by 🌱Succulents & 🌵Cactus (@lovesuccs.cj08) on

Kod seduma je najdekorativniji list, dok cvet nije toliko atraktivan. Na sreću, cvet traje najviše dva meseca. Sedum treba kombinovati sa kamenčićima i ostalim kaktusima.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.