Oglas
· · Komentari: 0
DIZAJN ENTERIJERA

PET najboljih načina da DEKORIŠETE PROSTOR sobnim biljkama

Zanimljivo je, a možda i pomalo ironično, napomenuti koliko uređenje doma zavisi od količine spoljašnjosti koju možemo doneti sa sobom.

1630409826_fat-plants-2734948_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Drveni nameštaj, kamene završne obrade, pa čak i životinjske kože na tepisima i jastucima sve su to samo mali znak prirode sa kojom volimo da se okružimo dok smo unutra.

Pročitajte još: OMILJENI CVET LUJA XIV uspeva i kod nas: Nekada su MIRISALI po celom Versaju, a sada mogu i u vašem domu! (FOTO)

Evo 5 sjajnih saveta o načinima da poboljšate svoj prostor uz pomoć biljaka.

Biljke na podu

Biljke donose mnoge prednosti sa sobom kao ukrasni dodaci, uključujući i niz boja i tekstura na koje se može računati da će ih dodati. Ali jedna od najboljih stvari o biljkama je svestranost koju nude u smislu obima. Oni mogu biti dovoljno mali da naglase sićušni radni sto ili male, otvorene police, ili mogu biti dovoljno veliki da sami upravljaju podnim prostorom. A ako imate sobu koja ima premalo zelenila i previše praznog prostora, podna biljka može biti pravo rešenje. 

Orhideje

Kad se nađete u potrazi za biljkama koje ćete dodati u svoju šemu ukrašavanja, uvek je dobro zapamtiti da zelena nije jedina boja koja vam je dostupna. Cvetajuće biljke imaju sve zdravstvene i aromaterapijske prednosti zelenih biljaka, a istovremeno vam daju i dodatni sjaj boje koji zaista može da ozari vašu sobu. i svetle, privlačne boje. Bez obzira na to gde ih postavite u prostoriju, orhideje privlače pogled i osvetljavaju prostoriju, a uz dobru negu mogu trajati dugo.

Rezano cveće

Za kratkoročno rešenje koje zahteva manje vremena i održavanja od brige o biljci, razmislite o korišćenju rezanog cveća kako biste svom prostoru dodali malo života. Osim što manje oduzima vreme, cveće može biti i jeftinija opcija, u zavisnosti od toga koliko često odlučujete da ih zamenite. Gomilu rezanog cveća možete kupiti za samo nekoliko stotina dinara.

Sukulenti i kaktusi

Nismo svi mi blagosloveni talentom za gajenje biljaka. Ali čak i ako u prošlosti niste imali najveće sreće s biljkama, postoji niz vrlo srdačnih sobnih biljaka koje se lakše gaje, a mnogo je veća verovatnoća da će vas nagraditi dugim i stalnim rastom. Na primer, možda biste želeli da razmislite o izboru kaktusa ili sukulenta za vaš dom. Iako su zelene i živahne, obe su vrste pustinjskih biljaka i dobro su prilagođene okruženjima koja bi bila manje gostoljubiva za druge vrste biljaka.

Začinsko bilje na zidu

Postoji mnogo zabavnih i kreativnih načina za unošenje biljaka u različita područja vašeg doma. Najbolji načini kombinuju estetsku lepotu zelenila i/ili cveća sa funkcionalnošću biljke na načine koji biljci omogućavaju ne samo da doprinese izgledu prostora, već i da budu od neke koristi - kao što su biljke lavande koja će pomoći u proterivanju stresa. Još jedna odlična ideja je da imate viseći biljni vrt u kuhinji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas