Oglas
· · Komentari: 0
BAŠTA

SADA se SADE sadnice: ČETIRI drveta koja će napraviti SPEKTAKL u vrtu

Vreme je za sadnice i sada je trenutak da posadite drveće na kojem će vam komšije na proleće zavideti!

1604563377_kineska-sljiva.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Izbor drveća koje možete postaditi u vrtu je gotovo neograničen. Ipak, morate poštovati dva pravila da bi efekat sadnice došao do izražaja.

Pročitajte još: MIŠKO ima u Sremčici PLANTAŽU i živi od prodaje BANANA (FOTO)

Prvo, koju ćete sadnicu posaditi zavisi od kvaliteta zemljišta i strane sveta na kojoj će drvo rasti. Drugo pravilo je da uvek treba briati jedno, ali efektno drvo koje se uklapa u veličinu dvorišta.

Ako imate mesta za jedno drvo - katalpa.

Katalpa privlači pažnju gde god se nalazi i, ako imate mesto za samo jedno drvo u vrtu, odaberite upravo nju. Brzo raste, listovi su lepi, široki i oblik krošnje je veoma neobičan - poput kišobrana. Cveta početkom leta. Voli organski bogato zemljište, ali uspevaće i u skromnijoj zemlji. Jedino što traži je - mnogo svetla!

Pročitajte još: VINTIDž cveće: ŠIMIREZLA je žbun koji se ne predaje ni u kasnu JESEN

Japanska trešnja je najefektnije drvo koje baštovan može da ima u prolećnom vrtu. Traži mnogo prostora i svetla, ali ne mnogo plodnu zemlju. Poželjno je saditi je sami, udaljenu od ostalog drveća.

Obična, tužna vrba Foto: Piksabej

Japanska šljiva uz trešnjine ružičaste cvetove pravi spektakl boja, jer ima ljubičast cvet. Oba drveta obožavaju pčele. Veoma je pogodna za gajenje, a jedino što traži je - duboko zemljište.

Pročitajte još: NIKO joj NIŠTA NE MOŽE, jača je od ZIME! Zasadite je i ZABORAVITE!

Šarenolisna vrba raste brzo, a njeno lišće je jarkih boja, a upadljiv izgled zadrži dug period. Često je nazivaju i flamingos vrba, upravo zbog lišća. Lako se formira željeni oblik, jednostavna je za održavanje. Napreduje u većini zemljišta, ali pošto je vrba više joj prija vlažna zemlja. Orezuje se dva puta godišnje - pre vegetacije i krajem leta, kada lišće izgubi neverovatan kolorit.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas