· · Komentari: 0
uređenje

Šta EUKALIPTUS čini u kupatilu?

Prijatna aroma ove biljke uneće naročit osećaj pri svakom tuširanju, a uz to će imati benefite za celokupno vaše zdravlje.

1620658477_Depositphotos_60362895_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Već dugo smo u stanju da luksuzne duge kupke povezujemo sa naročitim spa tretmanom za sebe. Ukoliko niste osoba koja voli takve užitke, možete na jednostavan način pružiti sebi prijatno iskustvo uz buket eukaliptusa za kupanje. Ovaj trend, iako prelepo izgleda, nije tu samo zbog estetike.

Pročitajte još: Kako se pravilno orezuje BOSILJAK - Uz ove trikove, dobićete NAJBUJNIJI žbun! (VIDEO)

Koncept korišćenja biljaka tokom kupanja svakako nije nov, ali sa ovim dobijamo nešto zaista drugačije. Eukaliptus koji visi u kabini daje prijatnu aromu, ali i mnogo više od toga. Kako je došlo vreme virusa i prehlade, eukaliptus i vodena para jesu dobar saveznik za pročišćenje sinusa i opuštanje respiratornih puteva.

Eukaliptus je poznat po tome da oslobađa gornje disajne puteve.

Dakle, šta on, dok visi kod tuša, zapravo radi? Para otpušta esencijalna ulja biljke, te ona čiste zapušenja i zapaljenja. Kako biste potpuno iskoristili benefite, predlažemo lagano udisanje pare nekih pet minuta, što bi trebalo da bude dovoljno da pročistite organizam. Čak i ako niste bolesni, eukaliptus vas oslobađa stresa.

U potrazi za eukaliptusom posetite lokalne cvećare ili bilo koje meste gde se prodaju biljke. Bez obzira da li želite da umirite prehladu, ili jednostavno želite prijatan i umirujući miris tokom kupanja, nije vam potrebna velika količina. Dodajte malo eukaliptusa u kabinu ili kadu i mirni ste sve dok se buket ne osuši (prema rečima korisnika, to bude nakon dva meseca).

Pročitajte još: Cvetni spektakl od puzavice - Ukrasite ulaz prelepom VISTERIJOM! (FOTO/VIDEO)

Ukoliko više uživate u kupanju nego tuširanju, isti efekat možete postići solju za kupanje sa dodatkom eukaliptusa, ili pak esencijalnim uljem eukaliptusa za miris u stanu.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.