Oglas
· · Komentari: 0
prirodno

Koristi se vekovima unazad: Da li ste probali ULJE ŠIPKA za lečenje akni?

Baš u periodu života kada je potrebno da budete puni samopouzdanja, one su tu da vam prave probleme.

1615985401_Depositphotos_151876602_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Osim crvenila i bolnih upala, akne mogu da ostave i trajne ožiljke i mrlje na licu, ukoliko se ne leče. Jer ne, one neće proći same od sebe koliko god mi to želeli. Ako ste do sad isprobali sve raspoložive preparate na tržištu za tretman akni, i niste bili naročito zadovoljni rezultatima, vreme je da date priliku ulju od šipka.

Pročitajte još: Kako naneti maskaru i sneku prema OBLIKU OČIJU? Saveti šminkera

Šta je ulje šipka?

Ulje šipka se ekstrahuje iz biljke koja pripada porodici ruža. Ovo ulje se vekovima unazad koristi u tradicionalnoj medicini zbog svojih preventivnih i terapijskih svojstava. Šipak je vrlo efikasan pri rešavanju problema kao što su prehlade, infekcije urinarnog trakta, kao i mnoga zapaljenja u telu.

Šipak sadrži najveću količinu vitamina C u sebi, znatno veću od citrusa koji se smatraju ultimativnim izvorom ovog vitamina.

Kako pomaže?

Reguliše proizvodnju sebuma – Prekomerno lučenje sebuma može dovesti do začepljena pora na koži i samim tim zadržavanja bakterija na licu koje dovode do pojave akni. Ulje semena šipka sadrži linolnu kiselinu koja reguliše lučenje sebuma i održava prirodnu ravnotežu ulja na licu.

Ima antimikrobna svojstva – Ulje semenki šipka ima u sebi antimikrobna svojstva i vrlo se učinkovito bori sa bakterijama koje su uzrok pojave akni. Ono vam može pomoći da smanjite nastalu upalu i sprečite pojavu tamnih mrlja i ožiljaka na licu.

Pročitajte još: Koliko dugo možemo da odlažemo šišanje kose? Ovo je idealno vreme za odlazak kod frizera

Poseduje protivupalna svojstva – Prirustvo akni na licu često je rezultat upalnog procesa. Zbog svojih protivupalnih svojstava odnosno visokog nivoa fenolnih kiselina, tokoferola i karotenoida, ulje šipka je moćno sredstvo za borbu sa aknama. Ovi antioksidanti štite kožu od oksidativnog strasa i smanjuju upale.

Kako da koristimo ulje šipka za tretman akni?

Ulje semena šipka se smatra nosećim (baznim) uljem, tako da ga možete direktno naneti na regiju pogođenu aknama. Ono što bi trebalo da proverite pre toga jeste da li imate u rukama 100 % čisto ulje semenki šipka. Između dlanova je potrebno da utrljate 3 kapi ovog ulja i da ga kružnim pokretima nanesete na lice. Poželjno je da ga koristite dva puta dnevno – ujutro i uveče, bez ispiranja. Takođe možete nekoliko kapi ovog ulja dodati vašim hidratantnim kremama za lice koje imače koristite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas