Oglas
· · Komentari: 0

Naučna istraživanja pokazala: Ovo su razlozi zbog koji se muškarci plaše braka

Za razliku od žena koje maštaju o idiličnom braku, muškarci pomalo zaziru od toga. Francuski bračni terapeuti otkrili su zašto se jači pol plaši braka.

1670241774_brak.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Frazu "u dobru i u zlu" doživljavaju kao doživotnu obavezu i teret. Trenutak dok izgovaraju sudbonosno "da" za njih je dobrovoljno odricanje od svojih snova, ali i ostalih žena.

Pročitajte još: Prestanite da kupujete ne potrebne stvari: Evo kako da sprečite impulsivni šoping

Većina muškaraca ne prestaje da preispituje svoja osećanja i nakon ulaska u brak, mada to nikad neće priznati partnerki. Plaše se i da će postati slika i prilika svog oca, koga su kao dete i tinejdžer smatrali pravim dosadnjakovićem.

Užasavaju se bračne rutine, strahuju da će im život postati dosadan, kao i od pomisli da će morati da se odreknu nekih zadovoljstava (gledanje sportskog programa, ludih provoda sa društvom...)

Ali većina muškaraca ima fobiju od razvoda, jer im je, više nego ženama, potrebna porodica kao baza. Ako se rastanu, osećaju kao da gube tlo pod nogama. Lakše im je da kroz život idu kao neženje, nego da budu razvedeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas