Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РИТУАЛИ

Ове навике успешни људи практикују пред спавање

Иако је неопходно да дан започнете здравим и корисним навикама, битно је и како ћете искористи време док не одете на спавање

1604425508_Depositphotos_93726066_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Постоји неколико навика којих се веома успешни људи придржавају пре него што легну у кревет, а које имају ефеката.

Прочитајте још: Стопала су вам стално ХЛАДНА: Шта то може да значи

Бил Гејтс, Опра Винфри и многи други успешни људи у свету, открили су своје мале ритуале пред спавање.

Сат времена читања пред спавање

Мајкрософт милијардер Бил Гејтс је страствени читалац. Сваке ноћи пред спавање проведе сат времена читајући књигу - без обзира да ли су у питању политичке теме или актуелни догађаји. Добробити читања су бројне, не само да стичемо ново знање, већ се на тај начин ослобађамо стреса и унапређујемо меморију. Студија Универзитета Ессеx из 2009. године показала је да само 6 минута читања дневно ублажава ниво стреса и до 68 одсто.

Што даље од електронских уређаја

Моћна Аријана Хафингтон, 64-годишња главна и одговорна уредница, и суоснивач електронског медија Хафингтон Пост, страствени је заговорник искључивања електронских уређаја пред спавање. Она сваке ноћи пре него што легне у кревет, телефон оставља у другој соби, како јој ништа не би реметило сан. Хафингтонова саветује да барем на 60 секунди након буђења не узимате телефон у руке - медитирајте, молите се, дишите дубоко, уживајте у самом себи.

 Шетња

Директор Буффер-а воли да прошета непосредно пред спавање. Шетња му помаже да не размишља о послу и преусмери мисли на неке друге ствари. Познато је да је шетња добра за здравље, али постоји још неколико добробити ходања за које можда нисте знали. Једна студија је показала да шетња подстиче креативност - прави налет идеја. Рецимо, уколико имате неки проблем који не успевате да решите, једна вечерња шетња помоћи ће вам да се опустите и натенане размислите - можда вам се јави решење и брже него што се надате.

 Медитација

Без сумње, Опра Винфри успева да иде у корак са својим брзим и презаузетим начином живота, тако што пред спавање не прескаче сеансу медитације. Како да водите бољи и срећнији живот према рецепту Опре Винфри. Студија из 2014. године која је обухватила 19.000 случајева медитације, дошла је до једноставног сазнања - медитација ублажава стрес, анксиозност, депресију и бол.

Фото: деспоситос

Тајминг за креативност

Још 2006. године Вера Ванг је открила свој ритуал пред спавање - она дизајнира, барем концептуално, ако не буквално. Понекад, тишина ноћи може да буде савршен тајминг за креативност, чак и након радног дана. Дакле, уколико сте раноранилац, често ваше најсјајније идеје могу да се јаве пред спавање. Истраживачи верују да је то истина, јер је мозак ноћу под мањим притиском, те вам на памет могу пасти потпуно другачије идеје.

Прочитајте још: БЈУТИ СЛИП: Шта је и зашто је важан?

Планирање наредног дана

Главни и одговорни Америцан Еxпресс-а воли да управља својим временом. Практикује да пред спавање одреди барем три задатка која треба да обави сутрадан, тако да ујутро чим устане и појави се на послу, одмах зна од чега да крене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas