Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Све о кремама за подручје око очију: Да ли сте знали да се наносе само једним прстом?

Нанети крему за подручје око очију није лако као што изгледа. Бар тако кажу дерматолози.

1610195409_Depositphotos_88583802_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Знате ли којим прстом би требало да наносите крему за кожу око очију и зашто?

Дерматолози кажу да је ово питање изузетно важно и да крему за подручје око очију морате наносити правилно или неће имати дејство.

Прочитајте још: Овако се прави НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА пунђа: Требају вам само две гумице

Кожа око очију је најосетљивији део лица

Кожа око очију је убедљиво најтања. Зато је и супер осетљива и потпуно деликатна. Све ово значи да губи воду далеко брже него остали делови коже, а самим тим, прва показује знаке старења. 

Подручје око очију не можете неговати било каквом хидрантном кремом.

- Креме које користите за остатак лица нису погодне за подручје око очију - упозорава Каролина Робинсон, дерматолог из Чикага. 

Фото: Депосит

Правилно наношење
Крему истисните на длан. Умочите прст у крему и истачкајте круг око очију. Почећете са унутрашње стране обрве и пратити линију орбиталне кости. Након тога, нежно утапкајте крему у ово осетљиво подручје. Крему ћете наносити све до милиметар - два испод линије доњих трепавица.  - Препоручујем да користите домали прст. Њиме ћете постићи мањи притисак на кожу - каже Робинсон. Никада немојте утрљавати крему у подручје око очију, јер можете само погоршати ситуацију.Водите рачуна о томе да су све креме за подручје око очију прављене тако да одговарају кожи подочњака, али не могу све да се наносе на капак. Уколико није наведено да крема сме да се користи на горњем капку, немојте то чинити. Зауставите се код спољне линије обрве. 

Само посебна крема за подручје око очију гарантује да нећете имати иритације и да ће пружити пун антиејџ третман. Па, који су то састојци добре креме за подручје око очију?

Добра  крема за уклањање ситних бора око очију садржи ретинол или пептиде. Оба састојка, а посебно ретинол, одлични су за пеглање бора. Ако су ваша мука изражени подочњаци, крема за кожу око очију требало би да садржи ниацинамид или кофеин. Ови састоји побољшавају прокрвљеност, а она је главни непријатељ тамних колутова око очију.

Мултиформуле су савршене за оне који имају комбинацију проблема или су једноставно неодлучни. Овакве креме решавају хипоерпигментацију, боре и врећасте подочњаке ођедном. Садрже пептиде, витамин Ц и много других састојака.

Пазите на количину креме!

Како да нанесем крему за подручје око очију?

Најбоље је наносити крему за кожу око очију прстима. Пре него што нанесете крему, требало би да добро оперете лице и очистите га. Само  тако ће активни састојци из креме моћи да продру дубоко у кожу и делују.

Требало би да одвојите време и прочитате упутство за употребу, јер свака крема има другачији однос састојака. Ипак, постоји генерално правило: 

Прочитајте још: Шљампаво, широко и удобно, а ОВАЈ детаљ ће бити НАЈВАЖНИЈИ (ФОТО)

  • ако је крема на пумпицу, количина која изађе приликом једног притиска биће довољна за једно око
  • ако је крема у туби или посудици, пола зрна грашка по оку је сасвим у реду

Ове количине можда делују малено, али имајте на уму да су креме за подручје око очију супер концентроване.

Да ли да крему за подручје око очију користим увече или ујутро?

Већина крема прилагођена је наношењу ујутро и увече. Најефикасније су управо када их наносимо редовно и у складу са овом препоруком. Ако наносите крему само једном дневно, онда изаберите вечерњи термин. Кожа се природно обнавља преко ноћи, па ће и дејство креме бити појачано. Изузетак од овог правила су креме са кофеином које би требало наносити искључиво по дану.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas