Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ

Направите сами ПИВО које ЈАЧА ИМУНИТЕТ у свом дому! (РЕЦЕПТ)

Добро здравље и ферментиране намирнице иду једно уз друго

1611270212_Depositphotos_247636506_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Добробити ферментираних намирница су бројне, а међу најбитнијма је баланс здравља пробавног система који је важан за добар имунитет. Припремом пива од ђумбира добићете здрав ферментирани напитак.

Прочитајте још: Све о кремама за подручје око очију: Да ли сте знали да се наносе само једним прстом?

Састојци:

  • 5 центиметара самлевеног свежег корена ђумбира
  • пола шољице смеђег шећера
  • пола шољице сока лимете
  • једна четвртина кашике морске соли
  • 8 шољица воде
  • пола шољице културе ђумбира
Ђумбир
Ђумбир је веома популаран и вишеструко користан зачин који се користи хиљадама година. Богат је есенцијалним витаминима и минералима. Најпознатији је по свом антиупалном деловању изричито погодном код реуматских болести, а уједно је и најбољи лек против мучнине.

Припрема:

Прочитајте још: УПАМТИТЕ! Сваке недеље морате јести чоколаду, а ево и зашто

Закувајте 3 шољице воде, ђумбир, шећер и со. Оставите нека кључа око 5 минута, шећер се мора отопити. Додајте остатак воде и причекајте да се охлади на собну температуру. Додајте сок лимете или лимуна и културу ђумбира.

Прочитајте још: Акне - њихово место на лицу открива ваше унутрашње тегобе

Сипајте пиво у тамно стаклену флашу и добро је затворите да не улази ваздух. Оставите да стоји 2 до 3 дана док не постане газирано и пенушаво ако желите безалкохолно пиво.  Ако оставите дуже постаће алкохолно пиће.

Процедите у боце и чувајте у фрижидеру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas