Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

ЕКСКЛУЗИВНО Руска уметница Ксенија: Ово је моја прича о Србији, а ево по чему сте БОЉИ ОД РУСА!

Србија је боја од оне коју сам замишљала из Кустурициних филмова!

1611649918_02cf698684385add894c4c460de6f5243411c484.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / ксениyа_симонова.оффициал
Oglas

Она ствара ремек-дела само помоћу песка и покретима руку. Рускиња Ксенија Симонова је победница такмичења "Украјина има таленат" 2009. године, светски призната уметница, супруга и мајка двоје деце. Њена животна прича инспирише друге, а она инспирацију налази у свему.

Прочитајте још: КОМИЧАР Џим Кери упутио "ЗАО ТВИТ" Меланији Трамп: Увреда нема везе са мржњом!?

Краљице и краљеви
Наступала сам за краљевске породице Данске, Тајланда, Бутана, Марока. За председнике Малте, Пољске, Украјине, Русије, Турске, Казахстана... Два пута на Евровизији. Написала је две књиге.

- Чим сам победила у "Таленту", одмах сам добила стотине позива да наступам широм света. Мој живот се сасвим променио. И даље је тако, иако је прошло дванаест година.

Супруг Игор је продао много тога како би обезбедио новац за ваш почетак? 

- Не само да је продао уредничку опрему да би подржао моју уметност (радио је као уредник у новинама пре него што је постао мој продуцент) него ме је први подржао да се опробам у уметности од песка - каже Ксенија.  

Када је пропао лист "Чоколада", који је покренула са супругом, једног дана јој је донео песак, узео чашу и рекао: "Ово је твој нови живот. Твој нови ваздух. Уместо твог листа. Диши ово. Живи ово." 

Откуд идеја?
Ксенија је студирала уметност и психологију. Кад је имала 21. годину почела је да ради као илустратор у новинама. Тамо је упознала свог мужа који је био уредник и имао је своје позориште. Сањао је да направи чудесну представу са песком. Питао ју је да се опроба у цртању песком?

Прочитајте још: Имате проблем са СНОВИМА? Ево шта људи најчешће сањају

За два месеца, пријавила се за "Украјина има таленат" и победила!

Стално се плашим да не заплачем и уништим слику

За мање од годину дана успели сте да усавршите технику сликања песком. Како?

- Потпуно сам у томе, моја душа је у песку. Моја уметност је мој свет. Увек се плашим да ћу плакати кад наступам. Ако суза падне на стакло, уништиће слику. Песак ће се залепити. Зато плачем сама, када ме нико не види.

Посетили сте Србију неколико пута. Какав је био Ваш први утисак? 

Какви су Срби?
Где год да смо закорачили упознали смо невероватне људе и били смо топло примљени. Група из наше цркве ишла је у мале манастире високо на брдима, тамо живи неколико старијих монахиња  и одмах би нам поставиле богат сто. За 30 људи би скувале кафу, донеле ракију и укусне ствари. Били смо потпуно одушевљени!

- О, колико волим Србију! Волим сва места која сам посетила. Имала сам прилику да осим Београда видим и манастире, села, било је предивно! 

Прочитајте још: Каква трансформација ТУРСКОГ ЗАВОДНИКА: Све жене су биле ЗАЉУБЉЕНЕ у њега, а сада?

Њен први пут у Србију није био пословни или туристички, већ паломничество - ходочашће. 

- То је било најбољи начин да први пут истражим Србију. Од тада сам потпуно заљубљена у ваш народ. Увек кажем да Србија има много блага - прелепу природу, цркве, наслеђе, али највеће ваше благо су људи.

Србија је лепша од филмова Емира Кустурице!

Било је то у јесен, моје омиљено доба године, и морам да каже да је јесен у Србији невероватно лепа. Видела сам јутарње магле у селима, пале јабуке у сену, као у филмовима Кустурице. Толико ствари које сам видела у српским селима било је као у његовим филмовима да сам једног дана помислила: "Па он је само узео камеру и отишао у околно село и ремек-дело је било спремно. Од тада сам у Србији била шест пута у различита доба године.

Прочитајте још: Славна турска ГЛУМИЦА јуче се породила, а само неколико дана пред порођај сликала се ГОЛА! (ФОТО)

Ждрело
Једном смо са супругом Игором узели аутомо, напустили смо Београд и отишли до бање Ждрело, а онда даље по Србији. Тако смо се појавили у једном селу - готово празном, али са доста кућа. На углу се налазила продавница. Власник продавнице је имао дугачку сребрну браду, као стогодишњак из бајке. Тражили смо две флаше воде и питали смо га како да одемо до најближег манастира. Питао је: Руси? Руси - рекли смо. Минут  - одговорио је и донео велику флашу ракије и мапу. Сели смо, сипао нам је ракију, узео оловку и почео да нам поставља питања о геополитици. Рецимо "ко су пријатељи Србије", "ко су пријатељи Русије" и писао белешке на мапи. Када смо завршили, загрлио нас је и рекао да се одвеземо до најближег манастира. Била сам пијана, срећна, певала сам неку српску песму и села у туђ ауто.Помешала сам аутомобиле!

Прочитајте још: Да ли су женама боље друштво другарице или МУЖЕВИ? Ево одговора који ће вас ШОКИРАТИ

- Да, "Тамо далеко" смо певали у аутобусу током првог путовања по Србији. "Ђурђевдан" сам први пут чула у филму "Дом за вешање" Емира Кустурице и дубоко ме је дирнула. После лета на Тари, када је мој син био у школи пријатељства "Наша Србија" чули смо још једну песму - "Ово је Србја". Сва наша породица је пева код куће када се сетимо Србије. Такође волим и песме Бијелог дугмета. 

Пева "Тамо далеко" и слика причу о Србији...

Својом уметношћу сте исписали историју једног народа, између осталих, и Срба, зашто?

- Вратила сам се кући и у глави ми је све време била песма "Тамо далеко". Мужу сам свакодневно причала о Србији и све што сам могла да урадим је да уђем у студио, укључим камеру и снимим причу Србије у песку.  Желела сам да сви знају колико је Србија невероватна - каже Ксенија.

Ваш рад на коме сте насликали све најважније моменте српске историје назвали сте "Моја Србија". Шта је то што вас је дирнуло и због чега Србију сматрате својом? 

- Пре свега због људи. Током историје која је била тако драматична, људи су остали искрени и љубазни, остали су сами. Дивим се Србима због тога.  

Срби су љубазнији од Руса!

Како бисте описали разлике између Срба и Руса? Које су сличности и разлике? 

- Имамо много сличних ствари, али Срби су много љубазнији. 

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

У једном интервјуу сте изјавили да сте постали уметница захваљујући Емиру Кустурици? 

- Када сам била дете кришом сам, иза родитеља гледала Кустурицин филм и видела два човека на снегу и рибу која лети у ваздуху (Кустурицин филм "Аризона дрим"). То је оно што сам виђала свуда сваког дана. Нисам могла да престанем да гледам. Тада сам схватила да нисам сама.  Гледала сам све његове филмове милион пута и тако се заљубила у Србију пре него што сам тамо и отишла.

У припреми је нови видео посвећен Мирослављевом јеванђељу. Како се родила идеја да се прикаже најстарији и најзначајнији сачуван српски ћирилички споменик?

- Чак је цело поглавље у мојој књизи посвећено томе. Моја књига ће бити објављена и у Србији и преведена на српски језик у 2021. години. 

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

Порука за све читаоце из Србије... 

- Драги Срби, живите у дивној земљи, једној од најбољих на свету. Право сте благо своје земље. Само наставите тако. Останите своји, сјајни сте. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas