· · Коментари: 0
нега косе

Рецепт наших бака: Како се користи ЛУК ЗА РАСТ КОСЕ?

Чекање косе да порасте захтева много стрпљења и времена.

1620823655_Depositphotos_13517096_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Коришћење састојака који стимулишу раст, попут лука, може да вам помогне да повећате брзину раста косе и додате јој волумен.

Предности сока од лука за раст косе

Коришћење сока од лука је добра метода за подстицање раста косе. Повечава ниво антиоксидативног ензима који помаже у разградњи водоник-пероксида, оптимизујући циклус раста длаке. Богат је сумпором који помаже коси да расте, неопходан је за регенерацију фоликула. Такође помаже при смањењу проређивања и ломљења косе.

Прочитајте још: Желите да посветлите косу? Ово су смернице за пре и после фарбања

Богата антибактеријска својства лука помажу да кожа главе буде здрава и без инфекција

Потребно:

  • 1 кашика сока од лука
  • вата

За целокупан поступак прављења потребно вам је само два минута.

Прочитајте још: НЕГА РАВНЕ КОСЕ пре спавања: Трикови који спречавају коврџање

Поступак:

Црни лук иситните у блендеру тако да направите кашу. Потребна вам је количина довољна за кашику. Када направите смесу памучном ватом премажите теме и масирајте неколико минута. Оставите да делује око петнаест минута, а затим исперите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.