· · Коментари: 0
ЛЕТЊА МОДА

Знате ли ко је измислио МОРНАРСКИ СТИЛ, непролазну моду без које не можемо да замислимо ЛЕТО

Пругице, тегет и бела боја чине основе овог стила.

1622822074_rickshaw-4463397_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Без морнарског стила као да нема лета - дуге хаљине на пругице у тегет и белој боји су омињен летњи комад гардеробе. Скоро да не постоји жена која у свом ормару нема барем један одевни предмет са овим мотивом.

Прочитајте још: Стигло је време ШОРТСЕВА: Ово је ПЕТ савршених комбинација које ћете волети! (ФОТО)

С обзиром на то да нам је лето стигло, посветићемо се мало овом непревазиђеном стилу.

Знате ли када је морнарски стил постао популаран, и ко га је увео у свет моде?

Легендарна Коко Шанел је давних двадесетих година прошлог века дошла на идеју да направи најједноставнију верзију мајице на морнарске пруге, док је била на обали Француске.

Инспирацију за овај једноставан а ефектан модни моменат пронашла је у француским рибарима.

Наком морнарске мајице, пругице су се пренеле на панталоне, хаљине, мараме, ципеле и торбе.

Од тада, морнарски стил представља један од најсвестранијих и најсофистициранијих модних стилова, који никада није "демоде".

Прочитајте још: МЕТАЛИК САНДАЛЕ: Обућа која ће обележити лето 2021.

Сваке сезоне, а поготову летње, комади на морнарске пруге су обавезни из неколико разлога. Пријатни су, удобни и лежерни, и у њима се осећате у исто време крајње опуштено, али и веома заводљиво, шик и тренди.

Ово су најпопуларније одевне комбинације у морнарском стилу, које могу да се носе за сваку прилику - од дневне шетње, вечерњег изласка, пословног стила, па све до свечаног догађаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.