· · Коментари: 0
ТО НИЈЕ СВЕ

ЈЕФТИН ТРИК да се заувек решите МАСНЕ КОСЕ: Додајте у шампон прстохват СОЛИ - резултати су ЗАПАЊУЈУЋИ

Примена кухињске соли у сврху неге ће вас заиста изненадити.

1624437555_sol.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/ МТВ ИГМАН

Од давнина се со користи у козметичкој индустрији, а професионалци откривају кућне "цаке" које ће помоћи да имате здравију косу и кожу, па чак и да се решите модрица.

Тајна јесте да је обична кухињска со најбољи савезник за лепоту и негу косе и коже. Ова намирница је већ добро позната по својим здравственим бенефитима. Многи је користе као купку за стопала али постоје и многи други начини за њену употребу који дају феноменалне резултате.

Против масне косе

Ако вам се коса брзо масти, можете да испробате овај трик: додајте прстохват соли у шампон који редовно користите. Нормално оперите косу, користите балсам и поступак поновите неколико пута у наредним данима. Врло брзо ћете приметити да вам се коса мање масти. 

Да бисте повећали волумен косе, со такође може да помогне. Комбинујте ову намирницу са регенератором, загрејте смесу на лаганој ватри, па нанестите на косу и масирајте од корена до врхова. Држите паковање на глави отприлике 20 минута, па исперите. Резултати ће вас одушевити. Врхови ће бити укроћени, спречиће се њихово "крзање", а генерално ће вам коса деловати бујније и здравије.

Нега лица

Помешајте со са течним сапуном или кремом за чишћење лица. Нежно утрљајте смесу на кожу и исперите топлом водом. Ова врста пилинга би требало да помогне у одржавању нивоа влажности коже и уклони старе мртве ћелије коже.

За мекша стопала

Ако сте цео дан на ногама, велика је вероватноћа да ће вам се кожа на стопалима осушити и испуцати, поготово ако носите отворену обућу. Со помешана са маслиновим уљем може да вам помогне да се решите проблема суве коже на стопалима. Утрљајте смесу на стопала једном или два пута недељно и приметићете како вам је кожа постала мекша, а спречићете и да испуца. Да би мирис био пријатнији, користите есенцијално уље по вашем избору.

Ублажите модрице

Генијалан трик да ублажите видљивост модрица - помешајте две кашике соли са водом и смесу добро утрљајте на место где је подлив. Трагови ће нестати врло брзо.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.