· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Стручњаци саветују: Спавање у одвојеним креветима, или чак собама, води ка БОЉЕМ ОДНОСУ са ПАРТНЕРОМ

Иако се сматра да ће се парови који спавају одвојено разићи, наука је доказала супротно.

1626892894_lover-1822498_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Захваљујући бројним истраживањима, научници су дошли до закључка да спавање у одвојеним креветима, па чак и собама, може повољно да утиче на однос међу партнерима.

Поред тога, одвојено спавање утиче и на комуникацију, као и навике током дана.

Прочитајте још: Повећање килаже, губитак енергије, депресија: Стручњаци објашњавају због чега не треба да одете на спавање "празног стомака"

Истраживања су до сад показала да само 14% парова спава у одвојеним креветима.

Иако вам невероватно звучи да спавање у одвојеним креветима, као и просторијама може утицати на блискост, постоје научна објашњења због чега је то тако.

Јутарња нервоза

Истраживања кажу да дељење кревета са партнером који има лошу ноћ, скраћује спавање за сат времена сваке ноћи. Сутрадан, лоше ноћи резултирају сукобом. 

Међутим, ако се будите одморни, онда неће бити ни проблема ни сукоба.

Истраживања такође кажу и да одвојено спавање доводи до бољег и квалитетнијег сна, бољег јутарњег расположења и смањеног стреса при буђењу. 

Лош сан

Хркање, врпољење по кревету, гуркање, намештање, и сличне ствари које се дешавају током ноћи могу да вас изнервирају и да вам поремете сан. Због тога ћете ујутру прво замерити партнеру што сте лоше спавали, а то може да буде деструктивно за везу.

Због тога првенствено парови и одлучују да се одвоје током ноћи, како би се одморили. 

Када током ноћи не спавате због партнера, долази до унутрашњег незадовољства, што може да угрози и друге аспекте ваше везе, стога стручњаци саветују да се наспавате у одвојеним креветима, а ујутру са партнером попијете кафу и лепо започнете дан.

Различите навике током спавања

Највеће разлике због којих се сукобљавамо у кревету јесу навике попут гледања ТВ-а, спуштања ролетна или отимања јоргана. Ове ствари јесу решиве, али ако не може да се нађе компромис, удобније је пронаћи свој мир, у одвојеним креветима и просторијама.

Можда ће вам бити тешко првих неколико дана, јер нисте навикли, али истина је да ћете се временом много боље осећати, да ћете бити одморнији и да ћете ујутру желети да проведете још који додатни тренутак са партнером.

Такође, ако се партнеру спава, није фер да гледате најновију епизоду серије или филм који сте започели. Ипак, ако то урадите у другој соби, биће све у реду, и никога нећете узнемиравати.

Моћи ћете да обављате своје навике пред спавање на миру попут медитирања, или читања књиге, а да не осећате кривицу, или љутњу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.