Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Повећање килаже, губитак енергије, депресија: Стручњаци објашњавају због чега не треба да одете на спавање "празног стомака"

Постоји много више негативних него позитивних страна ако легнете гладни.

1626808743_woman-918981_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако је у народу позната она реченица у којој се саветује да "вечеру дате непријатељу", у пракси се то није показало као најпаметнија одлука.

Наиме, када сте гладни то може имати и те како негативног утицаја на нормално функционисање, учење, или пак посао, а у најгорем случају глад може изазвати и депресију, пише "Брајд Сајд".

Прочитајте још: Ако радите ОВО, јутарње туширање вас неће разбудити већ УСПАВАТИ

Уколико у кревет одете "празног стомака", у вашем телу се догађа низ негативних радњи које могу изазвати озбиљне последице по здравље, сматрају стручњаци.

Добијање нежељених килограма

Многи се одричу вечере како би смањили своју килажу јер верују да је кључ у губљењу килограма прескакање вечерњег оброка. Међутим, негативан и потпуно супротан ефекат настаје управо онда када прескачете редовне оброке, укључујући и вечеру.

Наиме, недостатак енергије за функционирање тела током ноћи може довести до успореног метаболизма, а успорени метаболизам успорава мршављење. С друге стране, мањак сна може да вас учини нервозним и прождрљивим, што води преједању и добијању сувишних килограма.

Стога се препоручује лагана грицкалица пуна протеина или влакана пар сати пре спавања, и пробудићете се свежи и пуни енергије, а ваш метаболизам неће бити успорен.

Фото: Пиксабеј

Лош сан

Ако одете у кревет гладни, и црева вам константно "крче", једина мисао коју ћете имати је хоћете ли издржати до доручка. У таквом стању вам је потребно више времена да заспите, него онда када бисте отишли у кревет сити.

Из тог разлога не треба да се изгладњујете  пред спавање. Уколико осећате глад, узмите краставац и воду уместо неке друге, јаче хране.

Прочитајте још: Организам ће вам бити захвалан: Због чега треба појести КИСЕЛИ КРАСТАВАЦ пре изласка из куће?

Губитак мишићне масе

Стручњаци тврде да је за оне који желе да повећају мишићну масу јако лоше да буду гладни чак и пред спавање, јер су хранљиви састојци потребни како бисте претворили протеин у мишиће.

То не значи да треба јести касно, али редукована вечера два сата пред спавање пријаће вашем организму.

Фото: Пиксабеј

Мањак енергије и депресија

Главно правило гласи: ако не једете, нећете имати никакво "гориво" како бисте могли да наставите с уобичајеним активностима током новог дана. Ујутру треба да се добро осећате, како би мозак био "активан".

Стручњаци су установили да изгладњивање пред спавање може изазвати нежењене ефекте и озбиљне последице попут хроничног умора или депресије.

Ако одлучите да претходну ноћ останете гладни и пробудите се с мањком енергије и лошим расположењем, то ће вам дефинитивно покварити читав нови радни дан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas