Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правила родитељства Новака и Јелене Ђоковић: Ево зашто њихова деца НЕ СМЕЈУ ДА ДУВАЈУ СВЕЋИЦЕ ЗА РОЂЕНДАН

Ово су нека од правила којих се познати брачни бар стриктно придржава

1662283534_nole-jelena-foto-instagram-printskrin-jelenadjokovicndf-pexels-pixabay.jpg
Фото: Инстаграм/Принтскрин/јеленађоковицндф/Пеxелс/Пиxабаy
Oglas

Док Новак обара светске рекодре у тенису, Јелена Ђоковић се максимало посветила њиховој деци Стефану и Тари. Васпитање малишана им је на првом месту, а супруга једног од најбољих тенисера свих времена недавно је открила да јој је једна књига потпуно променила неке ставове о родитељству.

Наиме, ради се о књизи др Шафали Сабари, популарне ауторке и експерта за родитељство, која покушава да споји западњачку науку са источњачком филозофијом. Ова списатељица се залаже за ,,свесно родитељство" које подразумева да родитељи преиспитају своје раније вредности и уверења.

 

Принципе васпитања др Шафали примењују људи широм света.

- Ја сам престала да се борим са ћеркама око тога шта ће да једу. Раније сам се мучила, молила, постављала ултиматуме да прогутају кашику неког поврћа, а оне окретале главу са полусажваканом храном у устима - истакла је једна мајка која, која поштује смернице популарне ауторке.

Затим је применила потпуно другу тактику, која је дала сјајне резултате.

- Сад сам напунила фрижидер и оставу само комбинацијама здраве хране и пуштам их да изаберу шта ће да једу. Не само да је мање стреса, него ми је млађа пре неки дан први пут појела кувану шаргерепу - завршава ова мама.

Прочитајте још: Стижу лепе вести: Вереница Ђорђа Ђоковића ТРУДНА?

Према речима Др Шафалим нема "преговарања" са децом у вези с количином сна, уредношћу простора или ограниченим коришћењем паметног телефона, таблета, рачунара, јер је важно да имају јасне и конзистентне границе у понашању, које узимају у обзир њихове потребе

Такође, њена препорука је да родитељи сваког дана медитирају 15 минута. Са друге стране, добро је познато да медитацију редовно практикују и Јелена и Новак.

 

Јелена је недавно и нагласила како никада децу не васпитава батинама. Труди се да их учи нове ствари на занимљив и креативан начин. Али, посебно је изненадила чињеница да Стефан и Тара не дувају свећице на рођенданским тортама.

- Свећа је симбол несебичне жртве, она сагорева себе да би другима дала светлост и сјај. Она је симбол живота и просветљења, отклањања страхова и мрачних мисли из нашег ума и срца и предавању светлости Бога. Како смо онда усвојили традицију слављења рођења живота тако што гасимо свећу на торти док замишљамо жељу - закључила је.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas