· · Коментари: 0
КУПОВИНА АУТОМОБИЛА

Да ли сте знали да боја утиче на ЦЕНУ АУТОМОБИЛА? Ево која је убедљиво најскупља

Боја није ствар тренда, већ кретања на тржишту...

1633039921_Depositphotos_86579220_S.jpg
Фото: Depositphotos

Анализа најпонатијих немачких платформи за продају аутомобила, коју је спровео један регионални профилисани медиј, показало је да ће аутомобили у љубичастој боји изгубити на цени за чак око 27 одсто у односу на просечну цену возила исте врсте и перформанси. 

Прочитајте још: Након КОРОНЕ психијатри имају пуне руке посла: Све више људи се лечи од ИНФОДЕМИЈЕ

Осим тога, уколико је аутомобил сребрне боје он губи 25 одсто, златни око 23 одсто, црвени 11 одсто, плави 10 одсто и на крају зелени тек 1 одсто.

- Можда је црвена одличан избор за Ферари, али ако купујете пословну лимузину попут Волксваген Пасата или БМW-а серије 5, та боја је неприкладна, односно донеће вам главобоље при продаји - наводе у најпознатијој немачкој платформи за продају половних аутомобила Мобиле.де.

Прочитајте још: И са њима треба бити ОПРЕЗАН: Како се правилно комбинују ВИТАМИНИ?

Нећете погрешити ако купите наранџасто возило јер она доноси око 5 одсто вишу цену од просека при продаји возила, још су бољи избор бела са 6 посто, црна са 10 посто, сива са 10 посто и жута са 13 посто. Са ове платформе су приметили да се исти аутомобили са живописнијим бојама много мање гледају на интернет огласима него они са неутралнијим бојама попут сиве или црне.

Прочитајте још: Александрова техника је спас за људе који седе, а настала је захваљујући ОГЛЕДАЛИМА

Ови стручњаци упозоравају да приликом куповиме ипак увек имате на уму да боја мора одговарати класи аутомобила, односно просецима - ако желите добро да продате половно возило. Избегавајте и боје у тренду, које су у моди неко време, али брзо ће постати трн у оку...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.