Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да правилно очистите климу у вашем аутомобилу? Решите се устајалог ваздуха и бактерија помоћу ових једноставних корака

Ако желите да имате чист и миришљав ауто, без клица и бактерија и устајалог ваздуха, ово су савети како да одржавате климу у вашем аутомобилу

1651694495_automobile-g7dfbe43c6_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Улазак у ауто и осећај загушљивог ваздуха унутра је врло честа ситуација, посебно лети. Заиста, у клима-уређају је скривено мноштво клица и бактерија које могу узроковати лоше мирисе, а у неким случајевима узроковати респираторне  здравствене проблеме.

Прочитајте још: Како да очистите ЗАМАГЉЕЊЕ ФАРОВЕ на вашем аутомобилу? Уместо да купујете нове, будите сам свој мајстор

Док лоше дисање и кашаљ могу представљати екстремни случај, мирис и лоши мириси који долазе из клима уређаја који није правилно очишћен су уместо тога извесни.

Како очистити ауто клима уређај

Чишћење климе у вашем ауту је деликатна операција која захтева пажњу, негу и, наравно, праве производе. Основно правило за правилно чишћење је честа замена филтера за полен. Филтери ће садржати сву прљавштину која се накупила током времена, прашину и уопште сву прљавштину коју бисте удисали без филтера. Тако да први корак јесте да пронађите филтере. Обично су у моторном простору или унутар аутомобила. Сада извадите кертриџ са филтером и убаците нови.

Међутим, након чишћења филтера, да би се обезбедило исправно одржавање клима уређаја, морате да користите средство за дезинфекцију да бисте уклонили бактерије које се, упркос филтерима, могу ширити по вашем возилу. Дезинфекционо средство ће такође обезбедити пријатан мирис у аутомобилу, чиме ће елиминисати лоше мирисе.

Постоји доста производа за чишћење ауто климе који су ефикасни у борби против бактерија и устајалог ваздуха. Такође могу да елиминишу буђ која се ствара у вентилационом каналу. Углавном се овај тип производа користи тако што држите климу упаљеном на најјаћем моду. Поставите производ испред сувозачевог седишта и пустите да дејство циркулише како пише на паковању (различити производи се различито постављају). Идеја је да изађете из аутомобила, затворите врата и пустите производ да делује онолико колико је назначено на паковању. 

Да бисте га користили, држите клима уређај укљученим и изаберите највишу поставку. Поставите Одорбацт Оут испред сувозачевог седишта и управљајте одређеном полугом која обезбеђује да дезинфекционо дејство циркулише. На крају изађите из аутомобила, затворите врата и пустите производ да делује.

Иако често мењате филтере, битно је да их редовно и одржавате. Стручњаци за аутомобиле такође саветују да гасите климу десетак минута пре завршетка вожње, као и да је палите након почетка вожње, што отклања непријатан устајали мирис климе, а и здравије је по ваш ауто. Такође уколико пушите цигарете у колима, или ваш ауто пролази кроз неки део где постоји непријатан мирис, требало би да угасите климу, како не би повукла све непријатне мирисе са собом. Следећи пут када је упалите, она ће избацити све те непријатне мирисе и познати устајали мирис ће вас запухнути када седнете у ауто. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas