· · Коментари: 0
БАКСУЗ

Нећете веровати колико је износило прво прекорачење брзине за које је написана казна!

Валтер Арнолд би се данас убрајао у савесније возаче.

1627391842_oldtimer-60521_1280.jpg
ФОТО: Пиксабеј

У данашње време, скоро да нема возача који није добио казну за прекорачење брзине. Журите да стигнете негде, нема никога на путу, додајте гас, а иза угла вас спремно чека полицајац. У ствари, више није потребан ни представник закона да вас зауставља, довољно је да вас ухвати камера постављена тако да је у брзини ни не приметите.

Прочитајте још: НАУЧНА ФАНТАСТИКА ЈЕ ПОСТАЛА СТВАРНОСТ: Полетео први летећи аутомобил, ТРАНСФОРМИШЕ се, па спуста на пут! (ВИДЕО)

Међутим, има и већих баксуза од оних који данас добијају казне. 

Да ли сте знали коме је написана прва казна за прекорачење.

Време првих аутомобила

Према Гинисовој књизи, прва особа која је оптужена за прекорачење брзине био је Валтер Арнолд из енглеског села Педок Вуд, Кент.

Арнолд је, 28. јануара 1896. године, примећен да у свом Бенцу из 19. века иде скоро четири пута више од ограничења брзине - али пошто је тада ограничење брзине износило само 3 километара на сат, то је значило да према данашњим стандардима не иде пребрзо.

Девет километара на час у данашњим условима заиста не изгледа као нешто што би могло да изазове казну, али у време првих аутомобила, људи су били престрашени од "великих чудовишта".


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.