Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАНИ ЗАЛОГАЈИ

Савршене грицкалице за суботње вече: КОРНЕТИ од лиснатог теста

Домаће слане грицкалице одлична су замена за вечеру викендом.

1634944827_korneti.png
Фото: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking
Oglas

Ове домаће грицкалице су ово савршено предјело или главни вечерњи оброк. За њихову припрему потребно вам јесат времена заса све печењем и хлађењем. Пуњење може бити баш овако, као у рецепту или са руском салатом или како ви већ желите.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Састојци за припрему:

  • 250 грама одмрзнутог лиснатог теста
  • 1 јаје помешано са мало млека
  • сусам за посипање
  • 50 грама суве печенице
  • 2 тврдо кувана јајета
  • неколико киселих краставчића
  • 100 грама крем сира
  • 1 кисела павлака
  • 2 кашике мајонеза
  • 1 кашичица сенфа
  • со и бибер, по укусу
  • свеж першун

Припрема сланих корнета:

Рерну загрејте на 220 степени а плех обложите папиром за печење. Уколико немате фишеке, направите их од алуминијумске фолије према упутству које ћете пронаћи у видео запису. Тесто извадите из кесе и на побрашњеној радној површини растањите оклагијом на правоугаоник дебљине 5 мм. Исеците тракице дебљине 1 центиметар. Уролајте тесто око фишека од најужег дела ка најширем. На крају притисните тесто да се залепи како се не би одвијало током печења. Помоћи ће и ако тај део ставите на доле када стављате на плех.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

Премажите јајетом које сте размутили са мало млека и поспите сусамом. Пеците 15-ак минута у загрејаној рерни или док не порумене.Оставите да се прохладе а онда уклоните фишеке и охладите тесто у потпуности. У међувремену припремите фил тако што ћете суву печеницу ситно исецкати, јаја и краставчиће изрендати па све помешати са преосталим састојцима.

Ставите фил у дресир кесу па нафилујте охлађене корнете. У сваки ставите по гранчицу першуна...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas