Oglas
· · Komentari: 0
SLANI ZALOGAJI

Savršene grickalice za subotnje veče: KORNETI od lisnatog testa

Domaće slane grickalice odlična su zamena za večeru vikendom.

1634944827_korneti.png
Foto: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking
Oglas

Ove domaće grickalice su ovo savršeno predjelo ili glavni večernji obrok. Za njihovu pripremu potrebno vam jesat vremena zasa sve pečenjem i hlađenjem. Punjenje može biti baš ovako, kao u receptu ili sa ruskom salatom ili kako vi već želite.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Sastojci za pripremu:

  • 250 grama odmrznutog lisnatog testa
  • 1 jaje pomešano sa malo mleka
  • susam za posipanje
  • 50 grama suve pečenice
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • nekoliko kiselih krastavčića
  • 100 grama krem sira
  • 1 kisela pavlaka
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber, po ukusu
  • svež peršun

Priprema slanih korneta:

Rernu zagrejte na 220 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate fišeke, napravite ih od aluminijumske folije prema uputstvu koje ćete pronaći u video zapisu. Testo izvadite iz kese i na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjite oklagijom na pravougaonik debljine 5 mm. Isecite trakice debljine 1 centimetar. Urolajte testo oko fišeka od najužeg dela ka najširem. Na kraju pritisnite testo da se zalepi kako se ne bi odvijalo tokom pečenja. Pomoći će i ako taj deo stavite na dole kada stavljate na pleh.

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Premažite jajetom koje ste razmutili sa malo mleka i pospite susamom. Pecite 15-ak minuta u zagrejanoj rerni ili dok ne porumene.Ostavite da se prohlade a onda uklonite fišeke i ohladite testo u potpunosti. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete suvu pečenicu sitno iseckati, jaja i krastavčiće izrendati pa sve pomešati sa preostalim sastojcima.

Stavite fil u dresir kesu pa nafilujte ohlađene kornete. U svaki stavite po grančicu peršuna...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas