Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Савршено КРЕМАСТЕ по мери свих чула: Италијанске ЧОКОЛАДНЕ КРЕМПИТЕ (РЕЦЕПТ)

Доносимо вам идеју за савршен слаткиш за викенд пред нама.

1631051576_krempita.png
Фото: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica
Oglas

Кремасти колачи су омиљени свима, који иначе уживају у домаћим слаткишима. Доносимо вам рецепт за италијанске чпколадне кремпите, које ћа оставити потпуно невероватан утисак у односу на кремпите које сте до сада пробали.

Прочитајте још: ЛИСТА НАЈБОЉЕ ЈЕСЕЊЕ ОДЕЋЕ: Ових 7 ствари треба да имате у ормару! (ФОТО)

Састојци за италијанске чоколадне кремпите:

  • 400 грама лиснатог теста
  • 4 кашике шећера у праху
  • 250 милилитара млека
  • 2 жуманцета
  • 50 грама шећера
  • 1 кашика брашна меког
  • 1 кашика густина
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 50 грама чокалде за кување
  • 50 грама путера или маргарина
  • 150 милилитара слатке павлаке

Упутство за припрему:

Лиснато тесто поделити на три дела и растањити на димензије по својој мери, све у зависности колики плех имате. Сваку кору посебно пећи, 20 минута на 200 степени, затим извадити из рерне, па преко коре равномерно посути 2 кашике шећера у праху и вратити у рерну на 3-4 минута, да се шећер карамелизује. Овако испечене коре оставити да се охладе.

Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

У млеко сипати шећер, жуманца, ванилу, брашно и густин, све добро измешати жицом па скувати.
У скуван и врућ фил, додати чоколаду за кување и мешати да се чоколада потпуно истопи. Фил затим покрити провидном фолијом и оставити да се охлади.

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

У охлађен фил додати путер и добро измиксати.

Посебно умутити слатку павлаку, па и њу додати у фил и још једном све добро измиксати.
Филовати кремпиту на следећи начин: кора, фил, кора, фил и на крају кора. Оставити нафиловану кремпиту да се добро охлади. Пре служења посути преко коре какао у праху, исећи на коцке и послужити.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Што се фила тиче, можете да направите једну ипо меру, уколико волите да је кремпита више кремаста. Мислим да ћу следећи пут и ја то урадити. Да се разумемео, кремпита није сува, али за мој укус, мислим да ипак треба мало више фила. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas