Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

Сочно, а МОЋНО: Направите божанствене КРЕМПИТЕ са боровницама (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Искористите свеже боровнице док се још могу наћи на тезгама пијаца

1659518319_krempita.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/мириси_из_мајине_кухиње
Oglas

Свеже боровнице обилују витаминима који јачају наш организам и хидрирају га свежим соковима. Уз све то, боровнице можете конзумирати у различитим облицима, али свакако да су кремасти колачи у комбинацији са овим освежавајућим воћем идеална комбинација за летње освежење...

Прочитајте још: Хлеб од тиквица: Необичан рецепт за укусан летњи оброк

Састојци:

  • 1 лиснато тесто (једна коцка)
  • 3 пудинга од ваниле
  • 750 милилитара млека
  • 6 кашика еритрола (може обични шећер)
  • 125 грама маслаца
  • 200 милилитара слатке павлаке
  • 300 грама боровница
  • 5 кашика агаве
  • 4 кашике гриза
  • 1 кафена шоља воде

Припрема:

Прво направите бели крем. Загрејете 500 милилитара млека, а у 250 милилитара осталог размутите пудинг и шећер. Када је млеко вруће сипајјте пудинг и мешајте док се не згусне. Добро мешајте да се не направе грудвице. Када је скуван пудинг додајте маслац одмах и добро промешајте. Оставите да се скроз охлади и онда помешајте слатку павлаку и умутите миксером заједно. Први слој спреман.

Лиснато развуците што тање и исеците на дужину калупа. Остатке лиснатог ставите поред тог исеченог. Те остатке користите за посипање како је приказано на видео снимку. Све пеците на великом плеху пола сата на 180 степени.

Прочитајте још: Тајна турског РЕЦЕПТА за ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Убедљиво најбољи начин припреме (ВИДЕО)

Боровнице ставите да кувају са шећером и водом 5 минута, додајте гриз и кувајте док се не направи мало гушћа маса. Ако је потребно убаците још мало гриза да се згусне или воде да мало разреди.

На испечену кору мажете бели крем, онда боровнице па опет бели крем и на крају измрвите лиснато тесто преко. Оставите да се добро охлади.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas