· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

СЛАТКИШ без конкуренције: Испробајте рецепт за СТАРИНСКЕ принцес крофне (РЕЦЕПТ)

Ове крофне вратиће вас у детињство и најрадосније дане одрастања

1660753642_krofne.png
Фото: InstagramScreenShot/njegova_zena_za_sva_vremena

Принцес крофне су домаћи слаткиш који је ненадмашив међу посластицама. Данас вам доносимо један стариснки рецепт са два различита фила који се припрема за свега пола сата...

Прочитајте још: 3 НАМИРНИЦЕ које МОНАСИ са СВЕТЕ ГОРЕ свакодневно једу, а због њих никада нису БОЛЕСНИ (ФОТО)

Састојци за тесто:

  • 250 милилитара воде
  • 125 грама путера
  • 150 грама брашна
  • 1 кашика шећера
  • прстохват соли
  • 3,4 јаја

Састојци за фил:

  • 500 милилитара млека
  • 250 грама шећера
  • 2 жуманца
  • 4 пуне кашике густина
  • 125 грама путера
  • 2 кесице ванил шећера
  • 200 милилитара слатке павлаке

Припрема:

За припрему теста у посуду сипати воду, путер, шећер и со па на средњој температури ставити да се кува. Кад проври сипати брашно, смањити температуру и мешати док се не добије једнолична смеса. Након тога оставити да се охлади. Кад се охладило, смеси додавати једно по једно цело јаје и мутити миксером непрекидно све док се не утроше јаја и не сједини све лепо.

Кад се смеса уједначила, сипати је у шприц за шлаг и правити жељени облик крофни на пек папиру, могу бити мање или веће, ниске или мало височије. Рерну загрејати на 200 степени и пећи их 20 минута, онда смањити на 180 степени и пећи још 15-20 минута. За време печења рерна се не сме отварати.

Прочитајте још: МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР

За припрему крема у мало хладног млека размутити жуманца и густин, а остало млеко, шећер и ванил шећер ставити да се кува. Кад прокува на средњој температури додати смесу са густином и мутити жицом док се лепо не стегне. Склонити са рингле и оставити да се хлади. У прохладјену смесу додати путер и мутити миксером док се не добије глатка кремаста смеса.

Умутити слатку павлаку, па 2-3 кашике додати жутом крему и лепо сјединити и одмах је спремно за филовање.

Крофне сећи водоравно, филовати прво жутим кремом, па преко слатком павлаком, поклопити и посути прах шећером и отопљеном чоколадом по жељи.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.