Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најједноставнији рецепт за ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети и из првог пута

Принцес крофне нису лаке за спремање

1676559569_shutterstock_1193970553.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нико не може да одоли слатком тесту и невероватном ванила крему, а принцес крофне су једна од тих феноманилих посластица чије мекано тесто и одличан фил освајају на први залогај. Ове колаче ће деца обожавати, а вама ће успети из првог покушаја. За тесто вам треба 5 састојака, а ванила крем се прави од пудинга. Никад једноставнији рецепт. 

Састојци за принцес крофне

За тесто:

  • 250 мл млеко
  • 90 г маслаца 
  • прстохват соли 
  • 140 г брашна 
  • 6 јаја

За фил: 

  • 500 мл млека 
  • 2 кесице пудинга од ваниле 
  • 70 г шећера 
  • 100 г ванилин шећера 
  • 200 г путера 
  • 150 г шећера у праху 

Припрема:

Помешајте млеко, путер, со и кувајте док се све не сједини. Искључите шпорет и додајте брашно, па мешајте варјачом док не добијте тесто. Склоните са ватре, па постепено додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, па направите облик пуслице у плеху обложеном пек папиром. Пеците на 160°Ц око 40 минута, водите рчуна да не отварате врата рерне јер могу да "спласну". Млеко, пудинг, шећер и ванилин шећер помешајте и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Покријте и охладите на собној температури. Додајте путер и умутите. Тесто пресеците на пола, па напуните филом и преклопите другом половином теста. Помешајте шећер у праху са 20 мл млека и сједините. Сипајте преко принцес крофни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas