Испробајте најздравије хрскаве плочице у којима можете уживати у свако доба дана, а иделна су замена за вечеру.
Здраве грицкалице не звуче посебно укусно, али са домаћим шведским плочицама потпуно ћете променити перцепцију. Ове грицкалице можете конзумирати уместо вечере, као међуоброк и ужину током радних дана.
Прочитајте још: Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?
Укус вам не можемо описати, то морате доживети.
Састојци за шведске плочице:
- 2 децилитра семена голице
- 1 децилитар семена лана
- 1 децилитар семена сусама
- 1 децилитар овсеног мекиња
- 350 милилитара ражаног интегралног брашна
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 децилитра хладне воде
- 125 милилитара маслиновог уља
Припрема:
Помешати све суве састојке, затим додати воду и маслиново уље. Сипати смесу на велики плех од рерне обложеног пек-папиром, па кашику умакајте у воду и равномерно распоредите смесу. Кад се равномерно распореди, смеса се исече на плочице пре печења.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Пећи у загрејаној рерни 25-30 минута на 200 степени. Водите рачуна да не прегоре, а требају бити хрскаве.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ