Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНО И МОЋНО

АЈУРВЕДИ саветују: Ђумбирова вода је набољи савезник ВИТКЕ ЛИНИЈЕ! Ево како да је припремите

Витка линија сан је сваке жене и може се постићи уз помоћ само једног препарата

1664722890_stirnol-gf64696817_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ајурведски доктори и терапеути прву ствар коју конзумирају након буђења је ђумбирова вода, направљена од корена ђумбира. Овај моћни напитак користи се првенствено за избацивање токсина из тела, а онда и за мршављење, односно најделотворнији је за уклањање наслага са стомака, бокова и бедара. 

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Корен ђумбира има бројне користи за људски организам, а обично се користи као зачински додатак бројним јелима. Пошто помаже боље варење, сврстава се међу најбоље дијететске препарате. У наставку ћемо рећи нешто више о томе колико је ефикасна ђумбирова вода за мршављење. Осим што ће вас решити токсина, уколико конзумирате најмање један литар дневно ђумбирове воде отопиће се и све ваше масне наслаге, а редовном употребом можете смршати без велике муке.

Занимљиво је то што врло мало људи зна да је препоручљиво користити ђумбир као лек против упала, астме и бронхитиса...

Корен ђумбира у себи садржи мноштво витамина, минерала, антиоксиданата и дијететских влакана, што гарантује да ће ојачати имунитет и подстаћи бржи метаболизам. Како чисти организам од свих токсина, овај  напитак се често назива и детокс вода.

Ђумбир и лимун за мршављење
Додатком овог киселкастог воћа, можете значајно убрзати метаболизам и на тај начин сагорети масноће. Исцедите 2 лимуна и сипајте њихов сок у чисту стаклену флашу или бокал. Наспите 2 литра хладне воду и додајте 1 кашичицу ђумбировог праха, па све добро промешајте, док се не сједини. Још бољи ефекат детоксикације ћете постићи уколико додате мало ситно исецканих листова купуса, али није обавезно. Ђумбир и лимун за мршављење пијте сваког дана, најбоље 20 минута пре оброка.

Позната је и чувена комбинација меда и ове биљке, која је најбоља заштита код бројних болести. Занимљиво је то што врло мало људи зна да је препоручљиво користити ђумбир као лек против упала, астме и бронхитиса. Недавна истраживања нам указују како је овај лековити корен одличан и у превенцији карцинома.

Прочитајте још: Чему служи ВИТАМИН А? Овако утиче на кожу

Корен ђумбира своја лековита својства не губи уколико се користи сиров, куван, у праху или течан, односно као ђумбирова вода.  Ђумбирова вода у комбинацији са лимуном, веома брзо и ефикасно елиминише вишак масних наслага. Њега можете пити као својеврстан додатак дијети коју примењујете.

Најбоље га је користити пре јела, уколико вам је намера задржати витку линију. Резултати које постиже ђумбирова вода за мршављење  уочљиви су ако се она конзумира у мери од 1 литра дневно. Важно је знати како је морате редовно пити током шест месеци. Тајна лежи у чињеници што она уклања све токсине који су узрочници надимања, и гомилања воде у организму. Редовно конзумирање уклониће масне наслаге око стомака, а прве резултате угледаћете после свега недељу дана.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Рецепт за припрему ђумбирове воде

Оперите један свеж корен ђумбира и добро га очистите од свих нечистоћа. Потом корен исеците на танке кришке и 5 комада убаците у лонац са 1,5 литара хладне воде. Затим, ову мешавину кувајте на благој ватри 20 минута. Скините са ватре и пустите нека се прохлади. Ђумбир вода за мршављење се затим сипа у термос или чисту флашу. Конзумирајте је током целог дана, не у већим количинама од прописаних.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas