Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Чудотворни лек: Један напитак лечи 150 БОЛЕСТИ! (РЕЦЕПТ)

Чај са само пет састојака кроз деценије се показао као лековит за бројне здравствене проблеме

1613000470_napitak.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Лечи бројне болести, одржава витку линију и избацују токсине из тела. Чудотворни напитак са само пет састојака препоручује се за свакодневну конзумацију, као превентива за очување здравља, али и у случају да имате неки здравствени проблем. 

Благотворан утицај на тело осетиће се већ само након неколико дана редовне употребе. Ова мешавина повећава  природну отпорност организма и делује на више од 150 различитих болести.

Лековити чај састоји се од само пет састојака, куркуме, ђумбира, цимета, кардамома и природног пчелињег меда. Благотворан утицај на тело осетиће се већ само након неколико дана редовне употребе. Ова мешавина повећава  природну отпорност организма и делује на више од 150 различитих болести. Препоручује и онима који болују од хемофилије и хипертензије јер смањује ризик од згрушавања крви и регулише крвни притисак.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Куркума смањује упалне процесе, учинковита је у борби против ћелија рака и помаже срцу да сачува здравље. Због лековитог куркумина, користи се за чишћење и детоксикацију организма. Јака антиоксидантна и антиупална својства помажу у решавању упорних бактеријских и гљивичних инфекција.

Цимет снижава и регулише шећер, лечи вирусне инфекције попут прехладе, грипа и кашља. У цимету се садржи и салицилат, који снижавају температуру и делују противупално.

Прочитајте још: Лековито, а укусно: Стари руски лек слатко од ШИШАРКИ (РЕЦЕПТ)

Ђумбир ублажава мигрене, има противупална својства и помаже у борби против рака. Активни састојак ђумбира је гингерол, уљаста густа течност љуткастог укуса, има својство аналгетика, делује противупално и антиоксидативно и има антибактеријски ефекат. Садржи витамин Ц, витамине Б групе, магнезијум, гвожђе, калцијум, калијум, натријум и фосфор. 


Фото: Pixabay

Цимет снижава и регулише шећер, лечи вирусне инфекције попут прехладе, грипа и кашља. У цимету се садржи и салицилат, који снижавају температуру и делују противупално. Експериментално је доказано да цимет снижава и ниво масти и лошег холестерола, има фунгицидно дејство, односно уништава гљивице и спречава њихов раст. 

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

Кардамом се користи за пречавање стварања крвних угрушака. Најделотворнији је код органа за варење. Подстиче метаболизам и тако побољшава варење, ублажава надимање, грчеве, болове у стомаку, жгаравицу и мучнину. Само прстохват кардамома помаже против мучнине и повраћања. Овај зачин одржава здравље крвних судова, побољшава циркулацију крви, чисти бубреге.

Прочитајте још: Урадите сами масажу: Смањује боре и затеже мишиће лица (ВИДЕО)

Мед се назива и најздравијом храном на планети. Даје чају пријатан окус и представља извор енергије за тело, јача имунитет.

Састојци лековитог чаја:
  • Пола кашичице ђумбира
  • Пола кашичице цимета
  • На врх кашичице куркуме
  • Прстохват кардамома
  • 1 кашичица меда
  • 500 милилитара воде

Припрема чаја:  

Воду оставите на лаганој ватри. Када вода прокључа додајте ђумбир и цимет.  Затим додајте куркуму, карадмом и промешајте. Пустите све то да кључа око 5 до 10 минута. Оставите да се охлади десетак минута, а након тога процедите чај и засладите медом. Пијте овај чај свако јутро и остаћете здрави и витки.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas