Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

КОРОНА вирус поново букти па је идеалан тренутак да ојачате ОРГАНИЗАМ употребом ЂУМБИРА

Ђумбир има веома дугу историју употребе у разним облицима традиционалне и алтернативне медицине.

1641482609_ginger-g2f8d959db_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ђумбир има веома дугу историју употребе у разним облицима традиционалне и алтернативне медицине.  Гингерол је главно биоактивно једињење ђумбира. Одговорна је за многа лековита својства ђумбира. Према истраживању, гингерол има моцћне антиинфламаторне и антиоксидативне ефекте. То  може помоћи у смањењу оксидативног стреса, што је резултат прекомерне количине слободних радикала у телу

Бројни су начини његовог коришћења, лечи велики распон болести и обољење и од великог је значаја да се користи свакодневно. Користи се за помоћ у варењу, смањење мучнине и борбу против грипа и прехладе, да набројимо неколико његових сврха.

Прочитајте још: На БАДЊИ ДАН пресеците црни лук на 12 делова, а ујутру стиже БИТНА ВЕСТ

Ђумбиротерапија, као назив коришћења овога корена и његових лековитих својстава у сврхе лечења, ослања се на његову моћну лековитост те користи ђумбир самостално, али и у комбинацији с одређеним биљкама, зачинима и уљима.

Гингерол може помоћи у смањењу ризика од инфекција, вируса и прехлада. Заправо, екстракт ђумбира може да инхибира раст многих различитих врста бактерија. Врло је ефикасан против оралних бактерија повезаних са гингивитисом и пародонтитисом. То су обе запаљенске болести десни. Свежи ђумбир такође може бити ефикасан против респираторног синцијског вируса (РСВ), честог узрока респираторних инфекција.

Прочитајте још: Данас је Туциндан: Верује се да празник потиче из давних времена, а ДВЕ СТВАРИ би посебно требало да испоштујемо

Снажне и делотворне рецептуре допринеће да се у борбу против грипа, прехлада и вируса уђе потпуно спремно, са природним састојцима и препаратима.

Чај од свежег ђумбира

Домаћи чај од ђумбира један је од најбољих лекова за прехладу, грип, појаву грлобоље и ублажавање пробавних сметњи. Чај има врло смирујући учинак, помаже бољој циркулацији и врло је користан као редован зимски напитак. 

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Изрендајте свеж ђумбир, па из те смесе исцедите једну кашичицу сока од ђумбира. Сипајте у часу од 250 милилитара, па сок прелијте са прокључалом водом.  Уколико је укус чај прејак, долијте мало више воде или га засладите медом.

Чај од ђумбира и коријандра

Додатком снаге коријандра добија се добитна комбинација у борби против грипа.  Заједно коријандар и ђумбир важе као једна од бољих комбинација за сузбијање прехладе. Чај се може пити превентивно у време хладних дана, али је препоручен као напитак у време појаве првих симптома прехлада и грипа.
Осим што делује на грло и смањује упале, врло је користан јер делује и на смањење болова у мишићима који су попратна појава, један од привих симптома грипа. Иако је учинак коријандера хлађење организма, у комбинацији са моћном снагом ђумбира, он пружа уравнотежену топлину. На тај начин, комбиновањем два зачина супротних деловања, добија се моћна комбинација која је повољна за све инфекције.

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Припремите пола шољице семенки коријандера, па их добро оперите. Очистите ђумбир од коре па изрежите три кришке, колута ђумбира. Садржај прелијте са 750 милилитара воде па оставите све заједно да прокључа и кувајте док не испари једна трећина вода. Када се чај процеди, пије се врућ полако, у малим гутљајима.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas