Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Вода од ђумбира може вам помоћи при мршављењу и избацивању вишка течности: Започните дан на прави начин

Ђумбир обилује корисним елементима

1688567784_shutterstock_1504567832.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Откривамо вам нов напитак здравља који ће вам помоћи да се ослободите вишка килограма и очистите организам од токсина...

Корен ђумбира се још одавно користи у исхрани, као додатак јелима, али и у лековите сврхе. Нарочито је познат по свом антиоксидантном ефекту, али и због велике улоге у мршављењу и чишћењу тела од накупљених токсина. Такође може смањити ризик од констипације, позитивно деловати на метаболизам, а одличан је и када осећате тегобе и мучнину у желуцу. Оно што је најважније јесте да га могу пити сви.

Богат је калијумом, ниацином, фосфором и витамином Ц, па је самим тим одлична намирница за свакодневну употребу. Ђумбир има значајну функцију у ублажавању следећих проблема:

- Мучнине која је настала због вожње или у трудноћи, али и код мучнина изазваних хемотерапијом;

- Болова;

- Вишка килограма;

-Јачања имунитета

- Накупљених токсина;

Како се прави?

Вода са ђумбиром или једноставније - ђумбирова вода је одлична када желите се освежите, хидрирате целокупан организам и смршате. Његов укус највише подсећа на ледени чај који је заиста укусан.

И рецепт:

Састојци:

 - Једна кашика ђумбира у праху
- Вода

Узмите комад ђумбира тако да буде величине једне супене кашике. Ставите га у шерпу и прелијте водом, па ставите да се кува. Када вода прокључа, исцедите је. Ако желите ледени чај - ставите добијени напитак у фрижидер, а ако не можете га попити одмах.

ИИ рецепт:

Састојци:

- Две мале кашике ђумбира у праху
- Шоља воде

Прокувајте воду, па у њу ставите ђумбир у праху. Када се мало охлади, напитак је спреман за пиће.

Овај напитак можете пити свакодневно, а максимална доза коју можете конзумирати је 1г. Прерпоручујемо вам да га пијете ујутру уместо кафе, али и преко дана после ручка.

Ђумбировој води можете додати мало меда и лимуновог сока, како бисте побољшали укус.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas