· · Коментари: 0
САВЕТИ

Чишћење организма за МИНУТА: Једноставни, укусни и БРЗИ РЕЦЕПТИ

Уколико сте спремни да помогнете свом организму, испробајте неки од предложених рецепата

1676585483_245839_shutterstock-292929344_f.jpg
Фото: Shutterstock

Чишћење организма уз помоћ коктела за детоксикацију, напитака од воћа и поврћа користиће здрављу – побољшаће метаболизам, побољшати варење, помоћи при мршављењу.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Шејкови за детоксикацију могу се састојати од различитог воћа и поврћа, који се сипају у воду и остављају да одстоје у фрижидеру или на собној температури, понекад додајући лед. Ту су и топли коктели припремљени на бази зелених и биљних чајева.

Коктел са јабуком и циметом

Састојци:

  • 1 јабука
  • 1 штапић цимета

Исеците јабуку на кришке, уклоните семенке, додајте штапић цимета, напуните водом.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Мојито коктел

Састојци:

  • 1 лимун
  • 1 свеж краставац
  • 2-3 гранчице менте

Исеците лимун на кришке, краставац на кришке. Сипајте 1,5 литара воде и оставите да се мало прокуха. Коктел је спреман!

Коктел са ђумбиром и лимуном

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Састојци:

  • 3 лимуна
  • 3 цм свежег корена ђумбира
  • 1 прстохват суве љуте паприке

Од два лимуна исцедити сок, а трећи исећи на кришке, изрендати корен ђумбира, додати прстохват љуте паприке, прелити водом – хладном или врућом.

"Окрепљујући" коктел

Састојци:

  • 250 мл зеленог чаја
  • 2 велике кришке наранџе или лимуна
  • 2 цм корена ђумбира
  • 2 кашике меда

Скувајте велику шољу зеленог чаја, додајте рендани или ситно исецкани свеж корен ђумбира, кришке наранџе или лимуна, две кашике меда.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.