· · Коментари: 0

Девет корисних трикова за мршављење: Коришћење веће виљушке и ручање са мушкарцима само су неки од њих

Помоћу ових једноставних трикова уносићете мање количине хране

1653897488_i-yunmai-5jctAMjz21A-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Правилна исхрана и редовна физичка активност свакако ће довести до резултата. Поред тога, постоје одређени трикови који ће вам помоћи да смањите своје оброке.

1. Узмите воду пре јела

Центар за длад и жеђ у мозгу су исти и налазе се у хипоталамусу. Често мешамо глад и жеђ, па да не бисте одмах навалили на храну, попијте прво чашу воде. Када попијете воду, сачекајте још десет минута, како би до вашег мозга стигла информација о томе да ли сте били гладни или изразито жедни.

2. Ручање са мушкарцима

Неке студије су показале да жене мање и спорије једну у присуству мушкараца. Како мозак не добија истовремено информацију да вам је желудац пун, спорије конзумирање оброка помоћи ће вам да на време препознате да сте сити и станете са јелом.

3. Сами спремајте оброке

Већа је вероватноћа да ћете у ресторану или кисоку брзе хране унети више масноће и угљених хидрата. Када сами спремате оброк, имате увид шта сте и колико ставили.

Прочитајте још: Идеалне намирнице за убрзавање метаболизма: Уврстите их у свакодневни мени и крените да се придржавате ових савета, резултати ће бити видљиви

4. Трудите се да будете срећни

Ако себе затрпавате негативним мислима и безразложном тугом, већа је вероватноћа да ћете утеху пронаћи у храни, нарочито слаткишима. Ако се потрудите да будете задовољни сами са собом, нећете имати потребу да конзумирате велике количине хране.

5. Користите већу виљушку

Једно истраживање спроведено у Италији дошло је до занимљивог закјључка да особе које једу мањом виљушком уносе веће количине хране. Заправо, истраживачи сматрају да они који користе мању виљушку имају осећај да спорије задовољавају осећај глади, па због тога једу више.

6. Читајте декларације

Већина има навику да само убацује производе у корпу и да не гледа садржај. Међутим, стручњаци су открили да они који не гледају садржај уносе и до 5% више масти од оних који читају декларације.

7. Пецива једите ујутру

Ако сте баш велики љубитељ пецива, потрудите се да их конзуумирате што раније. Ако унесете у раним јутарњим часовима нешто из пекаре, ваше тело имаће довољно времена да потроши унете калорије.

8. Не пијте воду након оброка

Уколико узимате воду одмах након оброка правите велику грешку. Они који истичу штетност навике испијања воде током и одмах након јела сматрају да се тако  разређује киселина у желуцу, која је потребна за неометано варење хране и апсорпцију хранљивих материја. Ако баш морате да попијете водом током јела, потрудите се узмете количински што мање - препоручује се гутљај само.

9. Затварајте и ветрите кухињу

Осим што ће затворена врата кухиње да утичу на то да мање улазите у исту, јако је битно да редовно проветравате ову просторију. Када спремате храну, проветрите добро кухињу. Мириси спремљених јела који остају могу вас намамити у кухињу.

Бонус видео:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.