Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дијета помоћу које је Адел смршала 45 килограма: Има ТРИ фазе, а за недељу дана можете изгубити три килограма

Популарна британска певачица Адел је успела да се отараси сувишних килограма уз помоћ Сиртфуд дијете

1664365540_Foto-Printscreen-YouTube-Adele.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Аделе
Oglas

Британска певачица Аделе за неколико месеци успела је да скине преко 45 килограма, а ми вам откривамо све о дијети уз коју је музичка звезда своју фигуру довела до савршенства. Аделе изгледа попут модела након љубавног бродолома који је доживела прошле године. 

Музичка звезда је након развода одлучила да промени изглед, а недавно је открила како је успешно скинула преко 45 килограма. Осим што је следила посебан режим исхране, Аделе је и тренирала, али њени тренери су сложни да 90 посто оствареног резултата дугује дијети.

Аделе се придржавала Сиртфуд дијете, коју су практиковале и славне личности попут Пипа Мидлтон и бившег боксера Давид Хаје.

Прочитајте још: Дијета са КУВАНИМ јајима - рестриктивна и ефикасна: Можете изгубити до 1000 калорија дневно

Поента ове популарне дијете је конзумирати храну која подстиче настајање ензима који се називају сиртуини. Наиме, истраживањима је откривено да они убрзавају сагоревање калорија, сузбијају апетит, убрзавају метаболизам и смањују упалу, што је кључ мршављења. Многи људи тврде да обожавају ову дијету јер су дозвољене намирнице попут вина и чоколаде.

Иза Сиртфуд дијете стоје Еден Гогинс и Глен Матен. Дијета траје три недеље, а подељена је у две фазе.

Прва фаза: Ограничите се на три Сиртфуд зелена сока која садрже кељ, руколу, першун, целер, зелену јабуку, сок лимуна и зелени чај и један Сиртфуд оброк. Тако у дану уносите 1000 калорија.

Наредна четири дана пијете два Сиртфуд зелена сока и једете два  Сиртфуд оброка, чиме дневно уносите 1500 калорија.

Друга фаза: Ово је фаза одржавања, а траје 14 дана. Током две недеље потребно је јести три Сиртфуд оброка током дана и један Сиртфуд зелени сок.

 

Након три недеље нема плана који би требало да следите. Ако желите да наставите, укључите колико је могуће  Сиртфуд оброка у ваш дневни јеловник. Препоручује се и физичка активност у трајању од 30 минута дневно пет дана недељно, али то није у фокусу овог приступа мршављењу.

Сиртфуд оброци састоје се од намирница које садрже раније споменути протеин сиртуин. То су урме, боровнице, кафа, кељ, рукола, першун, целер, зелене јабуке, соја, јагоде, чоколада с 85 посто какаа и куркума.

Иако бројни људи хвале ову дијету, она има и своје негативне стране. Стручњаци кажу да је прилично ограничавајућа.

“Уносом само 1000 калорија многи људи ће остати гладни. А ако се дозвољене намирнице не налазе на листи њима омиљених, могли би још више жудели за храном. Тронедељно суздржавање може довести до преједања, посебно током друге фазе дијете”, сматра др. Каролин Аповиан, специјализовани нутрициониста.

 

„Такође, било који план исхране који не укључује здраву количину протеина, што се на пример односи на прву недељу Сиртфоод дијете, може резултирати губитком мишића и успореним радом метаболизма.

Здраву и уравнотежену исхрану, која укључује протеине, различито воће и поврће као и житарице од целог зрна сматрам најздравијим и најодрживијим начином мршављења и одржавања телесне тежине”, закључује др. Аповиан.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas